• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over ons

Over ons

Hoe is 'Bon Appetit Les Amis' ontstaan?

‘Bon Appetit Les Amis’ is op natuurlijke wijze tot stand gekomen in ons gezin. Wij reizen heel graag en dompelen ons het liefst volledig onder in de gewoontes van het gastland, inclusief hun eetcultuur. We begeven ons dan het liefst ‘tussen de locals’ waardoor je weleens op niet-alledaagse smaken, texturen en geuren botst. De toppertjes qua ‘feel good’ gehalte nemen we nadien mee naar huis om aan onze vrienden en familie te laten proeven. Maar als de voorraad uitgeput was stelden we ons vaak de vraag: hoe geraken we nu aan nieuwe producten? Vanuit die context nam ik contact op met artisanale producenten in binnen- en buitenland. Zo kreeg onze persoonlijke selectie stilaan vorm.

 

Waarom doen we het?

Met ‘Bon Appetit Les Amis’ dragen we graag ons steentje bij aan een betere wereld. Het verzorgen van onze planeet en het welzijn van onze medemens en onze gezondheid zijn waarden die we zoveel mogelijk nastreven. Ook willen we meer transparantie creëren in de voedingsketen. Daarom zien we producten het liefst handgemaakt en biodivers. Producten gemaakt door echte mensen dus. Voor foodies die graag weten wie hun product gemaakt heeft, op welk manier en met welke ingrediënten!

Voor foodies is dit tijdperk fantastisch. Nooit eerder was de voedingssector dermate in beweging en ontstaan er zoveel business concepten rond voeding. Wereldsmaken liggen aan onze voeten en er wordt volop geïnvesteerd in technologie en equipment. Velen onder ons zien het dan ook als een hobby om die producten te selecteren die bij onze levensstijl en onze persoon passen.

In die context is Bon Appetit Les Amis een uitnodiging om op zoek te gaan naar voedingsproducten op jouw maat. Welke producten maken jou uniek? Wanneer je vrienden en familie over de vloer komen: hoe kan jij hen een originele beleving bezorgen die jouw (voedings)stempel draagt?! Want, bij Bon Appetit Les Amis zijn we ervan overtuigd: you are what you eat

Naast de interesse voor voeding droomde ik als kind reeds van een winkeltje. In ons allereerste blogbericht schrijf ik hier meer over. Een grappige anekdote uit mijn kindertijd kan je daar lezen!

 

Hoe doen we het?

Bon Appetit Les Amis wil jou helpen in je zoektocht naar originele, lekkere en kwalitatieve voedingsproducten met een hoge ‘feel good’ factor. Dat zijn voor ons producten waarbij je instant geluk ervaart: door de verpakking, de uitstraling, het design, het type ingrediënten en nog zoveel meer. 

Ook vinden we het belangrijk dat onze producten en bijhorende recepten duidelijk en eenvoudig te bereiden zijn. Bij ons hoef je dus geen sterrenchef te zijn om een origineel gerechtje op tafel te toveren! In onze zoektocht naar de beste producten werken we het liefst met artisanale partners. Die vinden we liefst lokaal, maar als we elders een kwalitatiever of gezonder alternatief vinden, dan zoeken we dit voor jou in het buitenland! Dit is de meerwaarde die we voor onze klanten nastreven.

Bij ons vind je een persoonlijk geselecteerd assortiment. Wij kiezen bewust voor een beperkt aantal merken, telkens de beste in hun categorie. Pas na lang proeven en diepgaande analyse van productieprocessen en ingrediënten voegen wij nieuwe merken toe aan onze lijst van toppertjes.

 

Wat doen we?

In de eerste plaats denken we aan vrienden en familie die je graag origineel wil ontvangen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon zelf van onze producten genieten, in je eentje of met het gezin. Producten die BIO, glutenvrij, suikerarm etc zijn hebben bij ons een voetje voor. Maar omdat we geen compromis op het vlak van kwaliteit en smaak aanvaarden, zoeken we steeds een gezond evenwicht binnen de gangbare trends. Waar het kan, zoeken we bijvoorbeeld steeds naar een BIO alternatief, of producten die zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten bevatten.

Ook als bedrijf kan je bij ons terecht voor relatiegeschenken. Voor je klanten, medewerkers of business partners. Ideaal voor wie eens 'iets anders' zoekt dan de gangbare cadeautjes. 

 

Tips voor ons?

Onze passie voor voeding willen we graag delen. Omdat we zelf gelukkig worden van nieuwe culinaire ontdekkingen, hopen we dat anderen dit ook zo ervaren. Dit geldt ook omgekeerd: heb je zelf een leuk product ontdekt tijdens je reis? Je doet mij zeker een plezier door het te vertellen. Wie weet vind ik het wel voor jou.

Bon Appetit Les Amis zou bovendien niets zijn zonder onze leveranciers: alle producten hebben we zelf geselecteerd uit de meest originele, lekkere en kwalitatieve gamma’s van onze partners. Maar de samenwerking kan ook andersom starten: producenten die zelf een toegevoegde waarde zien met Bon Appetit Les Amis. Dat zijn bijvoorbeeld artisanale fabrikanten die zelf geen webshop hebben, maar wel fantastische producten maken die perfect passen in ons gamma! Geïnteresseerd? Wij maken graag kennis via [email protected] of op 0495 45 75 79!