• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Mill and Mortar Hotter Than Hot Kruidenbox (3 x 45g)

€26,90
Set met 3 potjes chili (Jalapeño, Chili & Cayenne) voor het pittig grillen van vlees, vis en groenten. Heerlijk buiten op de barbecue of binnen op de grillpan!
Voor 12h besteld, vandaag nog verzonden! Je hebt nog: 03:39 uur
Mill and Mortar Hotter Than Hot Kruidenbox (3 x 45g)

Some like it hot! Deze kruidenset bevat bevat 3 chili's (Jalapeño, Chipotle & Cayenne). De set is ideaal voor de pittige foodie, die anderzijds wel de ruime en genuanceerde smaken van chili kan waarderen.


In de box vind je de groene chilivlokken van de mediumsterke en fruitige Jalapeño chili, mooie dieprode vlokken van de gerookte Chipotle en een mooie sterke 'neef' Cayenne in poedervorm die schreeuwt naar oranje en die je best met mate gebruikt!

Maar hoe pittig is pittig precies en hoe meet je de pittigheid van een ingrediënt?

De Scoville-schaal is een schaal die wordt gebruikt om te meten hoe sterk een bepaalde chili-vrucht is. De sterkte wordt gemeten in SHU (Scoville Heat Units) op basis van hoe hoog de concentratie van de specifieke stof capsaïcine in de betreffende chilipeper is.

Enkele voorbeelden:

Peper = 0
Jalapeño = 2500 - 10.000
Cayenne = 30.000 - 50.000
Zuivere capsaïcine = 16.000.000

Verwerking: Chili in vlokken, gerookt en in poedervorm

Inhoud

  • Jalapeño chili:
    Een van 's werelds populairste pepers uit Mexico. Deze medium-hete chili geeft ook een fruitige toets, wat het geheel heel genuanceerd maakt. Voegt extra pit toe aan je dagelijkse gerechten zonder de mond te verbranden. Geeft ook een heerlijk extraatje aan guacamole.

 

  • Cayennepeper:
    Een oerklassier en daardoor één van de meest gebruikte pepers in onze keuken. Gebruik hiervan slechts kleine hoeveelheden omwille van zijn stevige pittigheid. Deze cayennepeper wordt biologisch geteeld in Spanje, waar het 'Pimenton Picante' wordt genoemd. Gebruik om pit te geven aan rood vlees, gevogelte, vis, schaaldieren en stoofpotjes.

 

  • Chipotle:
    Deze jalapeño pepers worden gerijpt aan de struik tot ze verrimpelen en diep bruin kleuren. Vervolgens droogt men ze enkele dagen boven brandende open haarden. Hierdoor geeft de chipotle chili je gerechten pit en een unieke, rokerige toets. Gebruik deze chili in sauzen, salsa's en marinades of voeg een mespuntje toe aan eiergerechten of zelfs desserts en warme chocolademelk.

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen