• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wignac

Wignac is een Franse, artisanale producent van natuurlijke cider. Hun doel is het imago van cider te verjongen door een gezonde combinatie van traditie en innovatie.

Wat is eigenlijk cider?

Cider is een alcoholische drank, die ontstaat door fermentatie van vruchtensap, voornamelijk appelen. Volgens het traditionele recept wordt hierbij geen suiker toegevoegd. Oorspronkelijk komt de drank uit het Spaanse Baskenland. Momenteel is de drank het meest populair in Engeland en Ierland, Noord-Spanje (Baskenland en Asturië) en Frankrijk (Bretagne en Normandië). Stilaan is cider ook bezig aan een opmars in België.

Een beetje historiek

De naam 'Wignac' verwijst naar de jongste markiezin van de familie Wignacourt. Zij werd geboren in de Ardennen tijdens de 'Belle Epoque'. In die tijd stond de regio bekend omwille van de bloeiende fruitteelt. De jonge markiezin hield ervan om in de boomgaarden te spelen en af en toe eens een haas, vos of eekhoorn te spotten. Getroffen door 2 oorlogen stond de fruitteelt plots onder druk. De boomgaarden ruimden plaats voor weiden en tot op vandaag wordt deze regio het zwaarst getroffen van gans Frankrijk door plattelandsvlucht. De nakomelingen van de familie Wignacourt willen de toenmalige boomgaarden weer laten herleven. Zij geven op die manier een boost aan de werkgelegenheid in de regio en dragen hun steentje bij tot een rijke biodiversiteit in de streek.  

Wat maakt de cider van Wignac zo lekker?

De cider van Wignac smaakt heel erg puur en natuurlijk. De enige ingrediënten zijn een diversiteit aan appelsoorten. Men gebruikt hierbij 65% zure en bittere appelen, die typisch gebruikt worden in ciders, aangevuld met 35% eetappelen. Ideaal als aperitief of bij brunches, bijvoorbeeld met een ijsblokje. Maar door het lage alcoholpercentage (4,5%) kan je ook de hele avond door blijven genieten ...

Geen producten gevonden...