• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Whittard of Chelsea

De heerlijkste warme dranken ooit! Ideaal voor wie houdt van authentieke, pure thee. Ook de fans van authentieke chocolade met een hoog cacaogehalte (70%) kunnen genieten van een pure chocolade, die zelfs een tikkeltje bitterzoet smaakt.

 

Hoe is Whittard of Chelsea ontstaan?

Het merk Whittard of Chelsea bestaat al sinds 1886, opgericht door Walter Whittard (toen 26 jaar) in de Londonse Fleet Street. In die periode werd in Groot-Brittannië massaal thee uit India geïmporteerd. 2 jaar later zou er zelfs meer thee uit India dan uit China geïmporteerd worden. Cynici dachten dat dergelijke exotische import snel zou overwaaien. Maar de Britten waren fan van thee en de trend was niet te stoppen. Het winkeltje was zo succesvol dat de rekken met thee, koffie en cacaobonen letterlijk tot aan het plafond reikten. Walter had echt een neus voor aroma’s en smaken. Voor hem geen grauwe thee, fletse koffie of plakkerige choco. Hij ging voor de verfijnde en pure smaken en hij maakte dankbaar gebruik van allerlei specerijen en kruiden. Tot in 1940 de oorlog uitbrak en Walter samen met z’n broer naar het front werd opgeroepen. Hun mooie winkeltje in London ging letterlijk de lucht in.

Toch bleef Walter nadien doorgaan. Hij bouwde zijn winkeltje volledig opnieuw op, maar deze keer in Chelsea. Het duurde niet zo lang of het nieuwe winkeltje werd opnieuw the ‘place to be’. En hij had geluk, want in 1953 werd Queen Elisabeth gekroond. Een nieuw tijdperk brak aan met een traditie voor ‘tea & light refreshments’. Walter kon finaal zegevieren … hij was in z’n opzet geslaagd.

Populair