• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Whisk Antwerp

Onze biologische matcha thee komt uit Japan, omgeving Kagoshima (Zuid-Japan) en is van de meest hoogstaande kwaliteit. Om groene thee ‘matcha’ te kunnen noemen moet je namelijk voldoen aan een heel aantal vereisten in je teeltproces. Slechts enkele japanse theeboeren maken echt 100% matcha, waardoor er toch wel wat kwaliteitsverschillen op de markt zijn. De japanners zijn er zelf heel strikt in: enkel de meest kwalitatieve matcha gebruiken ze voor hun thee ceremonies. Voor matcha gingen wij specifiek op zoek naar een biologische thee. Immers, dit is 1 van de weinige theeën waarbij je de blaadjes zelf consumeert. Extra belangrijk dus om enkel de meest kwalitatieve en gezonde grondstoffen te selecteren! Biologisch is daarom een belangrijke extra troef voor matcha!

 

Hoe krijgt matcha z’n typisch groene kleurtje?

In tegenstelling tot andere theeën dekt men in Japan de matcha plantages vanaf 4 weken voor de oogst volledig af met donker zeildoek. Daardoor komt geen zonlicht meer binnen, waardoor de matchaplant zelf chlorofyl aanmaakt. Dat fenomeen herkennen we aan de typisch helder groene kleur van matcha. De blaadjes produceren dan volop aminozuren … het geheim voor de zacht-zoete en o zo specifieke smaak van Matcha!

 

matcha-kagoshima-whisk-matcha

Hoe is de matcha verpakt?

Onze matcha thee zit in een doosje van 30g of 100g. Ideaal om te beschermen tegen zonlicht (heel belangrijk om de groene kleur en matcha aroma te behouden). De thee zelf zit nog in een geseald zakje. Ideale watertemperatuur is 60-70°C; water met een lage restwaarde (< 50mg / l) is ideaal!

 

Hoe kan je matcha gebruiken?

Zelf ben ik een fan van de pure matchasmaak, waardoor ik pure matcha gewoonweg heerlijk vind. Maar velen moeten toch wat wennen aan de specifieke smaak. Een leuk alternatief is daarom matcha te verwerken in patisserie. De smaak is dan iets zachter en zo profiteer je toch ook van de magnifieke eigenschappen van matcha voor onze gezondheid! Ook kan je ook een heerlijke ice matcha of matcha latte maken. Ik post binnenkort enkele receptjes op de blog!

 

whisk-matcha

Populair