• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Walcher BIOstilla

Walcher maakt gebruik van de beste ingrediënten voor z’n dranken! Zijn amaretto is een heel fijne en artisanale likeur. Hij wordt gemaakt met pure, bittere amandelen, de fijnste cacaobonen uit Peru en vanille van Madagaskar. Ideaal voor de fans van een uitgesproken notensmaak dus. Alle ingrediënten zijn bovendien van biologische oorsprong. Ook de fles is buitengewoon mooi: een vrolijke fles met bloemenmotief, volledig gegraveerd. Daarvan worden wij meteen gelukkig!

 

Wat is amaretto eigenlijk?

Amaretto is op zichzelf geen destillaat, wel een infusie. Net zoals bijvoorbeeld limoncello. De naam verwijst naar het Italiaans voor ‘amaro’, wat ‘bitter’ betekent. Dat verwijst op zijn beurt naar de pure, bittere amandelen. Deze laatste vormen de basis voor de kenmerkende notensmaak. Walcher infuseert bovendien ook BIO cacaobonen uit Peru en BIO vanille uit Madagaskar in z’n likeur. De grootste troef van Walcher is hun principe om alle spirits en destillaten heel natuurlijk en smaakvol te houden. Net zoals de oorspronkelijke vruchten waarvan ze gemaakt zijn!

 

Waar wordt de likeur van Walcher gemaakt?

Het bedrijf van Walcher bevindt zich op een boerderij in het dorpje Appiano in Zuid-Tirol, tegen de grens met Oostenrijk. Het domein situeert zich in de regio ‘Alto Adigo’. Dit gebied kan je vergelijken met een uitgestrekte boomgaard. Deze regio kent jaarlijks gemiddeld 280 zonnedagen, die telkens afgewisseld worden met relatief koele nachten. Daardoor kan het fruit zich optimaal ontwikkelen. Dat resulteert in intense smaken en aroma’s. ‘Alto Adigo’ is dus een fantastische plaats om vruchten te telen, waardoor Walcher enkel de beste en gezondste ingrediënten voor z’n dranken kan selecteren.

 

Hoe kan je amaretto best drinken?

Je kan amaretto puur drinken, on-the-rocks (met een ijsblokje) als digestief. Maar ook veel bereidingen en desserts krijgen een frisse amandeltoets dankzij een scheutje amaretto. De Italiaanse ‘tiramisu’ is de meest gekende, maar ook chocolademousse, cheesecake en andere desserts met laagjes zijn overheerlijk!

Populair