• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Vylmer

Vylmer is momenteel HET origineelste Belgische drankje! Het recept voor deze aperitief komt uit de Luberon, in het hartje van de Provence en dateert al van in de fifties.

 

Hoe kwam Vylmer tot stand?

Het recept werd bedacht door … Madame Volmer! Zij serveerde dit huisaperitief aan haar streekgenoten en bezoekers, die maar wat graag bij haar kwamen aperitieven! Iedereen was fan, maar niemand wist hoe ze het aperitief precies maakte. Een van de bezoekers bij Madame Volmer was de Belgische familie Lefere uit Watou. De vriendschap werd zo nauw, dat de Leferes zelfs het recept meekregen naar huis.

Gelukkig maar, want jaren later bedacht de dochter, Annelies Lefere, dat dit recept ook de Belgische fijnproever wel zou kunnen aanspreken. Ze legde contacten, experimenteerde met het recept en finaal slaagde ze erin om het aperitief van Madame Volmer nieuw leven in te blazen. Momenteel draait ze in een artisanale stokerij in de Luberon kleine batches van Vylmer.

 

Hoe smaakt Vylmer?

Vylmer is een originele aperitief op basis van wijn. Ideaal voor de fans van bittere en kruidige toetsen. Je kan het puur drinken met ijs, of mixen met tonic, prosecco, champagne, cava … En weet je wat ook zo leuk is? Je kan Vylmer drinken op elk moment van het jaar want Vylmer past zich aan naar elk seizoen! In de zomer is Vylmer een heerlijk verfrissend aperitief. ’s Winters is er ‘Hot Vylmer’: een warme drank met de smaak van geurige winterkruiden … hartverwarmend!

Geen producten gevonden...