• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Vital

Belgische zachte nougat? Die vinden we bij familiebedrijf Nougat Vital! De familie mag zich reeds sinds 1926 ‘Maître Nougatier’ noemen. Maar dat deze nougat Belgisch is, dat blijkt zuiver toeval!

 

Hoe is de nougat van vital ontstaan?

Het verhaal begint in de jaren ’20, toen Vital Gormez wegtrok uit Constantinopel om het geheim van goede nougat te ontdekken. Na een tocht langs Verona, Montélimar en Alicante kwam hij finaal aan in Gent. Zoals te verwachten was Vital onder de indruk van deze prachtige stad, maar misschien nog iets meer van haar inwoners  Hij koos voor de liefde van Elsa en besloot een nieuw leven op te bouwen in Gent. Nog even het recept fine-tunen en … Nougat Vital was geboren!

 

Hoe wordt nougat gemaakt?

Zoals steeds met kwaliteitsproducten begint het proces bij de keuze voor de beste grondstoffen. Voeg daar nog tijd, passie en toewijding bij en je hebt de topingrediënten voor een magnifiek product. Zelfs in tijdens van industrialisering kookt Vital nog steeds in koperen ketels. Volgens de experten is dat de enige garantie op de juiste zachtheid van nougat. Gouden suikerstroop en honing zorgen voor de zoete smaak. Vers eiwit wordt luchtig opgeklopt. Amandelen worden zorgvuldig gepeld en licht geroosterd.

 

Waarom is deze zachte nougat nu zo lekker?

Zoals steeds met kwaliteitsproducten begint het proces bij de keuze voor de beste grondstoffen: vers eiwit, natuurlijke honing, amandelen en pistachenoten en eventueel natuurlijk fruit. Deze lekkernij wordt traag gekookt in koperen ketels. Een artisanaal proces dus, met moderne technologie. Voeg daar nog tijd, passie en toewijding bij en je hebt de basisvoorwaarden voor een magnifiek product. Het resultaat is een zachte nougat die niet aan de tanden kleeft … heerlijk!

 

Hoe serveer je de nougat best?

Wij opteerden voor de ‘premium’ nougat bars. Die kan je naar wens zelf versnijden in blokjes voor je gasten. Bij de koffie, thee of gewoon als tussendoortje. Serveren in een kommetje of schaaltje en je hebt meteen een origineel en heerlijk hapje. Pure verwennerij!

Geen producten gevonden...