• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Turtle

Fan van heerlijke havermoutpap, 'overnight oats' of gewoon zin om je ontbijt eens af te wisselen?

Is de havermout van Turtle 100% glutenvrij?

Met de glutenvrije havermout ben je zeker van een 100% glutenvrij product. In theorie zou elke haver van nature glutenvrij moeten zijn. Maar in de praktijk raakt haver soms gemengd met andere, gluten bevattende granen. Dat komt bijvoorbeeld door wisselbouw, of omdat meerdere graansoorten naast mekaar geteeld worden, of tijdens de opslag en het transport. Als je echt zeker wil zijn, koop je dus best een 100% glutenvrije havermout. Dat betekent dat de haver minder dan 20mg gluten per kg bevat.

Waarom haver?

Haver is een zeer interessant product voor de glutenvrije eters. Het is een belangrijke bron van vezels en volkoren, wat je normaal gezien zou opnemen bij het eten van volkorenbrood. Ook wie niet glutenintolerant is, maar gevoelig is voor gluten kan onze havermout echt een zegen zijn. Voor hen is glutenvrije havermout ideaal omdat het zeer zacht verteert, in tegenstelling tot tarwe, een van de hardste graansoorten.

Maar genoeg over de gezondheidsredenen voor havermout: die van Turtle is gewoon superlekker! Wij hebben momenteel 2 varianten: het klassieke recept met o.a. rozijnen en een hedendaagse superfood variant met een fruitig karakter (goji en moerbei) en chiazaden.

Geen producten gevonden...