• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Turmeon

Vermout zou HET drankje zijn voor deze zomer. Sommige bronnen beschrijven het als ‘de nieuwe gin’. In elk geval: een heerlijk en origineel drankje dat zeker een plaatsje verdient in onze drankbar! Het merk van onze vermout, Turmeon, is niet toevallig spaans: in Barcelona is vermout al langer populair op terrasjes en tapasbars.

 

Maar wat is vermout nu eigenlijk?

Van oorsprong frans, maar geïnspireerd op een Duitse wijn, op smaak gebracht met planten en kruiden. Een van de typische kruiden is alsem, wat in het Duits ‘Wermut’ heet. In het middelnederlands evolueerde dit tot ‘weemoed’ en finaal vermout. Alsem is een kruid dat o.a. ook in absint gebruikt wordt. Andere typische vermout kruiden zijn vanille, tijm en kinine, maar uiteraard houden de meeste vermout fabrikanten hun recept liefst zo geheim mogelijk.

 

Waarom kiezen voor Turmeon?

Wij hebben de Turmeon vermout in de eerste plaats weerhouden omwille van de volle, pure afdronk. De wijn die Turmeon gebruikt bij de productie van vermout heeft dan ook meer dan 80 jaar in eiken vaten vertoefd. In deze vermout zitten 12 botanicals verwerkt, waarvan de 3 voornaamste: kaneel, kruidnagel en zoals in elke vermout uiteraard alsem. Sinds de Middeleeuwen staan deze 3 kruiden gekend als de meest krachtige afrodisiaca, vandaar de naam ‘Turn Me On’ => Turmeon … best opletten dus met wie je deze vermout nuttigt! ;-)

Wat de Turmeon vermout bovendien zo speciaal maakt is het etiket! Als eerste in de wereld hebben zij een geanimeerd etiket ontworpen, met hologram … check it out! Bovenop het etiket zit  namelijk een verplaatsbare ‘strook’. Als je die langzaam draait speelt er zich een hologramfilmpje af … heel erg knap gevonden!

Geen producten gevonden...