• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tony's Chocolonely

Een chocolade met een 'hoekje af'? Dat is de chocolade van Tony's Chocolonely!

 

Wat is er zo bijzonder aan de chocolade van Tony's Chocolonely?

De chocolade van Tony is heel bewust 100% 'slave free' gemaakt. Wat betekent dat nu concreet? Waar de cacaoteelt doorgaans plaatsvindt in erbarmelijke omstandigheden (o.a. kinderarbeid) kijkt Tony streng toe op het proces waarin de cacaobonen geselecteerd worden. Waarom doet hij dit? Daarvoor moeten we even toelichten hoe de productie van chocolade doorgaans verloopt. Om te beginnen is er de boer: die ontvangt een vastgelegde 'farmgate' prijs voor zijn cacaobonen. Die ligt sowieso al te laag om op een menswaardige manier te kunnen blijven telen. Bovendien produceert een gemiddelde buur slechts 30-40% van de totale capaciteit. Het ontbreekt hem aan kennis en middelen om de oogst te verbeteren. Bijvoorbeeld: door de vruchten van verouderde bomen te plukken is de opbrengst lager. Anderzijds is er te weinig geld om te investeren in het planten van jonge cacaoplanten. Het resultaat? armoede, kinderarbeid en een moderne vorm van slavernij. Daar wil Tony dus dringend iets aan veranderen!

 

Welke smaken zijn er?

Wij selecteerden Tony's basis chocoladerepen: zowel de grote repen als de kleinere bars. Weet je wat nog zo leuk is aan de repen van Tony? Die is voorzien van voorgekerfde stukjes, maar ... de stukjes zijn ongelijk verdeeld. Want helaas weerspiegelt dit de werkelijkheid nog binnen de cacao industrie: ongelijke verdeling van de winsten ...

Afhankelijk van het seizoen bieden we bovendien ook nog een 'specialeke' aan. Met Kerst is dit bijvoorbeeld Tony's kerstreep en met Pasen mag je een wel heel bijzondere reep verwachten van ons met uiteraard een ... paaseitje :-)

Geen producten gevonden...