• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tiptree

Zeg 'Britse kwaliteitsproducten' en je denkt spontaan aan de producten van Tiptree! Al in de 20e eeuw was 'Wilkin & Sons', het bedrijf achter het merk 'Tiptree' reeds hofleverancier voor George V en dat zijn ze tot op vandaag nog steeds aan het hof van Hare Majesteit Queen Elisabeth II.

tiptree-old-factory

Een streepje Britse geschiedenis!

Het avontuur van Tiptree begon in de jaren 1700 in 'Trewlands', de boerderij in het dorpje Tiptree in Sussex, die later de belangrijkste site zal worden voor het bedrijf. Waar Tiptree nu een 11,000 inwoners telt, woonden er toen een 850 mensen in het dorpje. In die tijd betekende een fruitboerderij het volgende. Je teelt de vruchten, brengt ze met paard en kar naar het station. Van daaruit vertrek je naar London om ze te verkopen. Wanneer Gladstone, in die tijd premier in Engeland, erop aandrong om fruit in te maken voor een langere bewaring (en export!), zag Arthur Charles Wilkin zijn kans om van zijn boerderij werkelijk een groot succes te maken. In 1885 stichtte hij 'The Britannia Fruit Preserving Company'.

tiptree-warrant

De eerste 'Tiptree' conserven werden geproduceerd en werden volledig opgekocht door een handelaar, die ze naar Australië zou verschepen. Het bedrijf boerde goed en zorgde voor heel wat tewerkstelling in het dorpje.

 

Wat maakt Tiptree zo uniek?

Tot op vandaag is 'Triptree' nog steeds een populair merk, dat staat voor smaak en kwaliteit. Doordat het bedrijf organisch ontwikkelde van een boerderij naar een voedingsbedrijf, heeft Tiptree z'n kennis stelselmatig kunnen opbouwen bij elke stap in het productieproces. Tot op vandaag beheersen ze nog steeds het productieproces van 'boom' tot 'potje'. Zo telen ze nog steeds de meeste vruchten zelf, op de exotische varianten na uiteraard. En dat proef je gewoon!

tiptree-salted-caramel

Populair