• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

The Ginger People

Je bent er ongelooflijk fan van, of je vindt de smaak iets te scherp. Maar wat zeker is: gember is een heel veelzijdig ingrediënt in de keuken: van ontbijt tot gebak!

Waarom is gembersiroop goed voor je?

Gembersiroop vinden wij een heel erg interessant en veelzijdig product. Zo zijn we al langer overtuigd van de heilzame effecten van gember. Bij een verkoudheid is niets zo doeltreffend als een pure gemberthee met een beetje zwarte peper en vers geperst sinaasappelsap. In de literatuur lees je vooral over de positieve effecten op bloedcirculatie en de energie boost die je daardoor krijgt. Ook kan gembersiroop helpen om allerlei kwaaltjes te bestrijden, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, misselijkheid en artrose.

Hoe kan je gembersiroop best nuttigen?

De gembersiroop van The Ginger People vinden we heerlijk in onze ontbijtkom met yoghurt en in combinatie met vers fruit. Ook kan je salades een aziatisch tintje geven met een scheutje gembersiroop! Of meng een koffielepeltje met olijfolie, citroen, peper & zout. Meteen heb je een  originele dressing! Ook heerlijk bij stoofpotjes, bijvoorbeeld met kip of konijn. Ook heerlijk bij gegrild vlees of vis (denk maar aan zalm) en groenten (bijvoorbeeld wortel, pompoen en zoete aardappel). Gembersiroop smaakt subliem als decoratie op gebak, bijvoorbeeld ter vervanging van suiker op pannenkoekjes. Zo geef je een pittige, Aziatische toets aan je creaties. Recent maakten we een oosterse variant op een culinaire klassieker, namelijk Indonesische rijstpudding met gojibessen. Een leuk alternatief voor de traditionele rijstpap! Tot slot kan gembersiroop ook heerlijk als basis dienen voor een alcoholvrij aperitief met spuitwater of als basis voor een cocktail!

Merken