• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Stokerij Wilderen

Al gehoord van Wilderen? Een Haspengouws dorpje in Sint-Truiden. Daar bevindt zich de geboorteplek van deze godendrank en zijn broers en zussen (want naast de gin bieden ze ook nog een fantastische whisky, en rum).

Mijn eerste ontmoeting met Stokerij Wilderen

Na een helse autorit (aprilse grillen, op 1,5h tijd quasi alle mogelijke weertypes doorkliefd) richting Limburg kon ik niet beter beloond worden. Een stralende zon, landelijke hoeve met gezellig terras, oud & nieuw prachtig verenigd door een oude en nieuwe stokerij / brouwerij. Binnenin een imposante doch zeer gezellige degustatiecafé met riante zetel (ik denk plaats voor 20 man) rond een prachtige open haard. Het gevoel van gezellig thuis te genieten, maar temidden van gelijkstemde zielen en natuurlijk een hele resem aan heerlijke dranken.

Et voilà, na een kleine degustatie meteen mee met een groepje voor een rondleiding. Echt een aanrader! Ik verbaasde me over de diversiteit van het publiek: uiteraard Limburgers, maar ook West-Vlamingen, Oost-Vlamingen, Antwerpenaren, Brabanters, Nederlanders … Brouwerij Wilderen is in Vlaanderen en Nederland geen onbekende meer! En waren we allemaal in de ban van Jean-Marie, onze gids, met zijn heerlijke verhalen over vroeger en zelfs enkele ‘keuken’geheimen van de Brouwerij.

Vanwaar komt de naam ‘Double You’?

Wilderen Double You Gin verwijst uiteraard naar de ‘W’ van Wilderen. Maar wie de fles goed bekijkt, zal een engeltje en een duiveltje op het zegel kunnen ontwaren. Want geef toe: hebben we allemaal niet zo’n engeltje en duiveltje op elk van onze schouder zitten!?! Eerlijk zeggen he! Leuk weetje: wanneer je het zegel meeneemt naar de stokerij kan je gratis de rondleiding volgen (met degustatie achteraf!). Maar wat is nu het 22e kruid precies? Je zal zien dat elke fles een zakje met zoethout meedraagt. Daar kan je heerlijk op kauwen en nadien als roerstok gebruiken in je gin … en dat is wat de Wilderen Double You Gin nu helemaal AF maakt!

Wat is de Vintage Vanilla (Special Edition)?

Aha! Sinds kort heeft Stokerij Wilderen een extra variant gemaakt op de Double You Gin. Veel mensen zijn gek op vanille, maar vreemd genoeg vind je deze specerij nog niet vaak in gins. Mike en Roniek gingen aan de slag en infuseerden hun basisgin van 21 kruiden met een extra toets, namelijk vanille! Zeker de moeite om eens te proberen! Dit flesje is iets kleiner (50cl) ten opzichte van de klassieke 70cl fles.

Geen producten gevonden...