• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Renard

Elke culinaire ervaring verdient een non-alcoholische optie. Dat is de insteek voor de dames achter Renard. Gastronomische dranken die zich perfect lenen tot food pairing.

Hoe is Renard ontstaan?

Oprichtster Magali Renard is de achter achterkleindochter van Victor Renard, een van de telgen uit de Renard familie. Om de familiegeschiedenis te begrijpen, moeten we even terug naar de 19e eeuw. Daar leidde Victor Renard, samen met zijn 4 kinderen Victor, Margriet, Maurice en Julien een limonade- en drankenbedrijf. 

De zaak was erg succesvol. Maar ... begin 20e eeuw zorgde de flamboyante levensstijl van Victor voor een zware financiële last op de onderneming. De behaalde winst werd niet geherinvesteerd in de zaak, maar ging quasi integraal naar de financiering van feestjes in Londen en Parijs. Het zorgde voor een enorme druk op het gezin en meerdere keren stond 'Renard' aan de rand van een faillissement. De kinderen van Victor deden hun best om de zaak draaiende te houden. Maar in 1930 was een clash onvermijdbaar. De zaak werd toen ontbonden. 

Maar de Renard spirit is nochtans niet verloren! Dat bewijst Magali Renard. 80 jaar later besloot de ondernemende achter achterkleindochter van Victor Renard om de zaak nieuw leven in te blazen. Gefascineerd door haar eigen familiegeschiedenis wilde ze een hedendaags vervolg brouwen op de zaak van haar voorvaders. Ze vertelde haar vriendin Jessica, op dat moment actief in de horeca sector over haar plannen. Onder dergelijk avontuur wilde Jessica ook wel haar schouders zetten! Samen vormen ze nu 'de Ladies van Renard'. 

Food pairing met Renard

Het ultieme doel van Magali en Jessica is om gasten bij elke culinaire ervaring ook een alcoholvrij alternatief te kunnen aanbieden. Quote: schenk hen alsjeblieft geen cola in! ;-) 

Meteen waren enkele Belgische toprestaurants geïnteresseerd om mee te werken en recepten uit te werken die perfect pairen met de 3 smaken van Renard: Armand, Victor en Julien. Zo creëerden o.a.  Haï Phan van de Koolputten, Bart Desmidt van Bartholomeus, Niels De Landtsheer van Restaurant Calla's en Sander Van de Walle van Sel Gris reeds hun 'signature dishes' voor Renard.

Geen producten gevonden...