• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Papa dei Boschi

Echte italiaanse choco … die komt uit de regio Piemonte! Smeer deze hazelnootpasta van Papa dei Boschi op je brood en waan je plots opnieuw op die leuke Italiëreis!

 

Wie is Papa dei Boschi?

Papa dei Boschi maakt sinds 3 generaties reeds hazelnootpasta van uitzonderlijke kwaliteit! Het bedrijf is gevestigd in Lequio Berria, in het mekka van de hazelnoot. Deze regio staat gekend om de beste omstandigheden voor de Piemonte hazelnoot, type “Tonda Gentile delle Langhe” voor de kenners. Dit type hazelnoot leent zich erg goed tot zoete lekkernijen zoals uiteraard chocopasta, maar ook hazelnootijs, diverse types viennoiserie, taarten … Maar minder gekend is de combinatie met wijnen en aperitieven. Ook zeker het proberen waard!

papa-dei-boschi

Maar wat maakt de hazelnoten van Papa dei Boschi nu zo lekker?

Zoals bij alle telers van hazelnoten worden de noten jaarlijks in augustus geoogst. Maar Papa dei Boschi ontpelt de hazelnoten pas naargelang er bestellingen binnenlopen van klanten. Tot die tijd liggen de hazelnoten nog in de schil te drogen in hun schuur. Het gevolg hiervan is dat altijd verse hazelnoten gebruikt worden. Zo heb je het hele jaar door hazelnoten van een uitzonderlijke kwaliteit! Het resultaat is de lekkerste hazelnootpasta ooit, met 55% hazelnoot, wat erg uitzonderlijk is. Gewoon eens proeven. Maar opgepast: eens geproefd van deze chocopasta wil je nadien beslist geen andere meer! Maar logisch dus dat de choco exclusief het label “nocciola Piemonte I.G.P.” meekrijgt.

crema-gianduja

Populair