• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Mill and Mortar

Wie vaak kookt weet het wel: je gerecht valt of staat heel vaak met het gebruik van kruiden en specerijen. 

 

Wie zijn Mill & Mortar?

Mill & Mortar is een jong bedrijf, opgericht in 2008 door de Deense Iben Büchert. Zij was als consument zelf op zoek naar hoogwaardige kruiden. Omdat ze deze niet meteen vond in de supermarkten, besloot ze zelf haar eigen kruiden te zoeken en originele mixes samen te stellen. Intussen biedt Iben reeds 75 verschillende kruiden en specerijen aan. Allemaal biologisch gecertifieerd, handmatig geoogst en tot stand gekomen via een fair trade samenwerking. Ook is ze fervent aanhanger van een ‘clean label’. “What you see is what you get!”

mill-mortar

Waarvoor staat Mill & Mortar?

Het doel van Mill & Mortar is om op eenvoudige wijze de verhalen rond kruiden en specerijen bloot te leggen en ze toegankelijk te maken in je dagdagelijkse keuken. De meeste van hun kruiden selecteren ze volgens een principe dat ze ‘Product van oorsprong’ noemen. Data betekent voor hen een zoektocht naar:

1. Specerijen die eruit zien, ruiken en smaken zoals ze zijn op het moment van oogst.
2. Kruiden met een oorsprong. Weten wanneer en hoe ze worden geteeld en geoogst. Ze zorgen ervoor dat het proces duurzaam is; dat de hulpbronnen van de bodem niet uitgeput geraken en dat mensen, dieren of andere ecosystemen ongeschonden blijven.
3. Unieke producten die een verhaal kunnen vertellen over mensen die hard werken om iets unieks te creëren.

De kwaliteit van het kruid staat voorop - we willen dat onze consumenten worden geïnspireerd om rauwe, biologische producten te gebruiken die hun levensstijl verrijken terwijl ze er tegelijk goed uitzien in de keuken, dankzij een aantrekkelijk jasje.

iben-mill-mortar

Geïnteresseerd in een toepassing met deze boeiende kruiden? Op onze blog vind je de leukste recepten, zoals:

een Caribische pasta met Rasta Pasta:

 

Populair