• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Mill and Mortar

Al gehoord van Dukkah? Het is een kruidige dip, oorspronkelijk bedacht door woestijnnomaden in Egypte. Zij nuttigden deze lekkernij tijdens hun karavaantochten doorheen de Sahara. In het Westen kennen wij het als een originele, stijlvolle dip op basis van amandelen en kruiden.

Waaruit bestaat Dukkah precies?

De groene Dukkah bestaat voornamelijk uit fijngehakte amandelen, groene pistachenoten en venkel. Je kan rode en groene Dukkah serveren met allerhande brood of crackers: flatbread, grissini, broodsticks, stokbrood … Ideaal in combinatie met Dukkah olie. Zo kan je bijvoorbeeld eerst je brood in de olie dippen en vervolgens in de Dukkah mix. Tip: gebruik als broodvervanger je favoriete seizoensgroeten! Eveneens te dippen in de olie, vervolgens in Dukkah … heerlijk kruidig en gezond! Als tapa of als snackje tussendoor!

Waarom Mill & Mortar?

Wij kozen voor de Dukkah van het merk Mill & Mortar omdat zij gespecialiseerd zijn in zowel amandelen als kruiden: de 2 voornaamste ingrediënten voor Dukkah! Het is een jong bedrijf, opgericht in 2008 door de Deense Iben. Zij was als consument zelf op zoek naar hoogwaardige kruiden. Omdat ze deze niet meteen vond in de supermarkten, besloot ze zelf haar eigen kruiden te zoeken en originele mixes samen te stellen. Intussen biedt Iben reeds 75 verschillende kruiden en specerijen aan. Allemaal biologisch gecertifieerd, handmatig geoogst en tot stand gekomen via een fair trade samenwerking. Ook is ze fervent aanhanger van een ‘clean label’. “What you see is what you get!”

Merken