• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Matsu

Fan van wijn maar dan liefst heel origineel? Dan is de biodynamische Matsu wijn van Vintae een origineel alternatief voor de traditionele Franse wijnen!

 

Waar staat Matsu voor?

Matsu is een innovatieve, Spaanse rode wijn van de groep Vintae, dat kwalitatieve wijn in een hedendaagse vorm giet. De smaken zijn origineel en door hun speelse etiket (een foto!) rebelleren ze subtiel tegen de gevestigde, klassieke wijnhuizen. Ze vernieuwen continu en dat laat zich merken aan de beoordelingen: met elk van de 3 wijntypes scoren ze keer op keer in gerenommeerde wedstrijden!

 

Welke types wijnen biedt Matsu?

Wij hebben de 3 wijnen in ons assortiment. Elk van hen vertegenwoordigt een generatie wijnboeren: de opa (el Viejo), de vader (el Recio) en de kleinzoon (el Pícaro). ‘Matsu’ is Japans voor ‘wachten’. De term verwijst naar het duurzame proces voor deze wijn: een combinatie van zorg voor de natuurlijke bodemrijkdom met biodynamische technieken. Deze symboliek zie je terug in de ‘generaties’ wijn. Zo is de oudste wijn bijvoorbeeld gemaakt van wijnranken van 130 jaar; de wijnstokken van de 2e generatie zijn 90 jaar oud … Biodynamische wijn gaat nog iets verder dan BIO wijn. Net zoals bij BIO wijnen worden bijvoorbeeld geen pesticiden gebruikt in de wijngaarden. Daarbovenop houdt men ook nog rekening met de maancyclus in het volledige proces van de wijnteelt. Op die manier verloopt elke stap in perfecte harmonie met de natuur. En dat laat zich finaal proeven in je glas!

 

Welke druiven gebruikt men?

Aan de grondslag van deze originele wijnen ligt de druifsoort Tinta de Toro D.O. Dat is synoniem voor de gekende spaanse Tempranillo, maar deze naam gebruikt men specifiek voor deze streek (Toro) in centraal Spanje. De regio is relatief nieuw, maar produceert reeds enkele prachtexemplaren tempranillo wijn. Vaak met een volle, rijke smaak die je zelfs in de noordelijke Rioja moeilijk bekomt. Aanrader!

Populair