• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kanté

Kanté is een op-en-top Mexicaans merk, dat een oude cultuur combineert met hedendaagse trends en noden. Gemaakt van de puurste avocado's, vinden de oliën hun weg naar hippe slaatjes, curry's, gebraad en zelfs patisserie en desserts.

Welke avocado's gebruikt Kanté?

Over de hele wereld zijn er bijna 500 verschillende avocadovariëteiten, waarvan Hass de bekendste is. De specifieke samenstelling en het vetzuurprofiel van een avocadovrucht hangt af van zijn fysieke en klimatologische omgeving, maar eveneens van de rijpheid van de vrucht op het moment van de oogst. Het vetzuurprofiel kan daarom variëren van het ene geografische gebied tot het andere en zelfs tijdens het rijpingsproces aan de boom. Maar: eenmaal geoogst, verandert dit niet meer. Niet tijdens de opslag, en zelfs niet tijdens het verwerkingsproces tot olie. In Mexico wordt avocado olie enkel geproduceerd met  Hass avocado's. Na onderzoek bleek immers dat deze variëteit het meeste 'goede' vetten bevat.

Waarom is koken met avocado olie zo gezond?

Avocado olie bevat zeer veel mono-onverzadigde (goede) vetten en zeer weinig verzadigde vetten. De olie wordt koud geperst. Bij verwerking op lage temperatuur behoudt het fruit immers het meest zijn natuurlijke bestanddelen, inclusief pigmenten en anti-oxidanten.

Geen producten gevonden...