• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

I Just Love Breakfast

I Just Love Breakfast maakt granola zoals die moet zijn: heerlijk krokant net zoals de originele granola uit New York. Op basis van haver en perfect gekruid!

 

Wat is granola eigenlijk?

Het product komt uit New York, waar de heilzame effecten van haver reeds langer gekend zijn. Denk maar aan de potjes 'Oatmeal' die je vaak zag in Amerikaanse soaps. Als variatie op de pure haver, begon men te combineren met noten, gedroogd fruit, zaadjes en kruiden. De granola van I Just Love Breakfast kan je nuttigen zoals je zelf will: in je ontbijtkom of rechtstreeks uit het vuistje. Persoonlijk is mijn favoriete ontbijt een kommetje yoghurt met vers (seizoens)fruit, gedecoreerd met een handjevol granola. Ook kan je de granola perfect gebruiken in je desserts: als bodem of als topping!

i-just-love-breakfast-granola

 

Wie maakt de granola van ‘I Just Love Breakfast’?

De ontwerpster van deze granola, Natalie, was vroeger architecte en die-hard ontbijt lover :-). Voor haar werk woonde ze een tijd in New York, waar ze in contact kwam met de typische krokante granola uit de States. Ze was meteen verkocht! Terug thuis zocht ze eenzelfde product, maar een dergelijke kwaliteit bleek in België nog niet op de markt. Daarom bakte ze haar eigen granola, voor zichzelf en haar vrienden. Tot deze haar aanspoorden om ook anderen te laten genieten van haar creaties. Gelukkig maar, want ik zou intussen niet meer zonder kunnen! Voor mij is het dé perfecte start van de dag!

 

Is granola gezond?

De heilzame ingrediënten van onze granola’s van I Just Love Breakfast zijn van biologische oorsprong en goed voor ons. Ze worden aangekocht via een Belgische en Nederlandse coöperatieve voor biologische levensmiddelen. Die draagt fair trade, kwaliteit en ‘goed werkgeverschap’ zeer hoog in het vaandel. De granola is bovendien beperkt gezoet met uitsluitend natuurlijke zoetstoffen en zonder toegevoegde suikers. Omdat Natalie en haar team ze in kleine batches produceert, blijven ze lekker lang krokant!

De basis voor deze granola is haver, wat in theorie geen gluten bevat. Toch kan deze haver doorheen het proces in contact gekomen zijn met andere , niet-glutenvrije soorten tarwe. Daarom noemen we granola 'glutenarm' en niet 'glutenvrij'. 

i-just-love-breakfast-fanbags

 

Populair