• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Heroína

Een die-hard fan van pure olijfolie? Meet Heroína!

Waar staat Heroína voor?

Heroína is een jong familiebedrijf uit Malaga, in het Spaanse Andalusia. Voor hun top-olijfolies werken ze enkel met de 'Hojiblanca' olijfbomen. Deze variëteit vind je vooral terug rond Sevilla,Córdoba en in Málaga. Slechts 16% van alle olijven in Andalusia zijn afkomstig van deze soort. Hojiblanca is van zeer hoogstaande kwaliteit, maar dus niet zo populair als andere soorten. De belangrijkste reden is wellicht de lage productiviteit, aangezien Hojilblanca olijven moeilijk van de takken te plukken zijn.

De vintage fles met gevleugelde 'Heroína' (heldin), herinnert ons aan de sfeer van de oude apotheken. Ideaal als bewaarmethode en zo kan je ook meteen de kleur, helderheid en viscositeit van deze fantastische olijfolie zien.

Hoe smaakt de olijfolie van Heroína?

Deze olijf smaakt iets zoeter dan andere Spaanse variëteiten. De smaak is zeer intens en aromatisch, met vleugjes van groen olijven, amandelen en venkel. De eerste proef is eerder zoet, dan een beetje bitter waarbij plantaardige smaken overheersen. Vervolgens een pittig einde in de keel (niet voor watjes dus!) met een amandelachtige nasmaak.

Hoe kan je best genieten van deze pittige extra virgin olijfolie?

De olijfolie leent zich ideaal voor salades, “gazpacho andaluz”, aardappelpuree en zelfs in cake of koekjes. Moet je gewoon eens geproefd hebben! Bovendien bevatten oliën van de Hojiblanca veel oliezuur en linolzuur en weinig verzadigde vetten. Ideaal dus voor wie op de lijn wil letten. 

Geen producten gevonden...