• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Gili

Gili gember elixir staat voor een gezonde drank op basis van gember, citroen en acaciahoning. Zonder geraffineerde suikers!

 

Wie zijn de bedenkers van Gili?

Gili is de culinaire baby van de Belgische Gaëlle en de Italiaanse Enzo. Met hun gedeelde passie voor voeding en hun enthousiasme om nieuwe plaatsen te ontdekken, reisden ze veel met het doel om nieuwe smaken te herontdekken. De specifieke interesse voor gember groeide toen ze er in hun dagelijkse eetgewoonte mee aan de slag gingen. Toen de lockdown hen trof, besloten ze om zich te specialiseren in het Jamu, als natuurlijke manier om je immuniteit en energie te boosten.

Zelf dronken ze al een tijdje hun home-made natuurlijke gember elixir. Vrienden en familie overtuigden hen om hun product op de markt te brengen. Maar graag wilden ze nog een stap verder gaan, toen ze erachter kwamen dat 50% van die magische ingrediënten tijdens de productie doorgaans worden weggegooid. Dat wilden ze zelf anders aanpakken. De Eco-warriors in hen besloten daarom oplossingen te zoeken om de pulp te hergebruiken en om te zetten in heerlijk helende Gili Gember-citroen thee. Gewoon voor u en mij en met respect voor onze geliefde planeet.

gili-gaelle-enzo

 

Wat maakt Gili zo bijzonder?

Door honing toe te voegen aan hun drank, slagen Gaëlle en Enzo erin om een gemberdrank zonder suiker te produceren. Anderzijds is honing wel een natuurlijk bewaarmiddel, waardoor Gili ongeopend tot een jaar goed blijft!

Bovendien help je zelf mee onze planeet door Gili te drinken. Immers, de gember- en citroenresiduen die tijdens de productie ontstaan, worden volledig herbruikt. Deze residuen worden industrieel gedroogd en dienen als basis voor een circulaire thee die later dit jaar op de markt zal komen. Op die manier produceert Gili geen voedselafval! Concreet wordt voor elke verkochte fles Gili +-  470g voedselafval verwerkt. Mooi, toch?

 

Hoe geniet je best van Gili?

Gili kan je gerust drinken als shotje in de ochtend, ideaal als energieboost. Verder ook heerlijk in een (alcoholvrije) cocktail met een blokje ijs en op smaak gebracht met bijvoorbeeld een schijfje sinaasappel of een takje van je favoriete tuinkruiden.

gili-breakfast

 

Vanwaar komt de naam Gili?

Ha! Dat is een mooie samentrekking van de woorden 'ginger' en 'limone' (Italiaans voor citroen). Daarnaast staat Gili ook symbool voor de Gili Islands in Indonesië. In die regio wordt gimber al jaren beschouwd als een alternatief geneesmiddel. Op die manier wilden Gaëlle en Enzo de zonnige en warme vibe van deze prachtige archipel accentueren in hun drank.  

Geen producten gevonden...