• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Ghee Easy

Al duikt ghee in onze keuken pas de laatste jaren op, het bestond reeds 3000 jaar geleden in de traditionele Indiase geneeskunde (Ayurveda)! In de Indiase keuken wordt het vaak gebruikt als gezond alternatief voor boter. Maar wat is dat gele goedje nu eigenlijk?

Wat is ghee?

Je kan het deels vergelijken met wat we ‘geklaarde boter’ noemen: boter laten smelten en nadien weer afkoelen, waarna je het botervet kan scheiden van het water. Ghee gaat eigenlijk een stapje verder: de boter wordt nog langer verhit, tot het water volledig verdampt is. De melkproteïnen zinken dan naar de bodem van de pan. Dat is dus goed nieuws voor wie met een lactose- of koemelkallergie moet rekening houden. Veel mensen die allergisch of intolerant zijn voor boter kunnen wel tegen ghee!

Waarom is geklaarde boter goed voor je?

Een mooi neveneffect voor onze gezondheid is de hoge verbrandingstemperatuur van ghee: 250°C! We weten allemaal dat verbrande boter niet gezond is: er ontstaan dan immers (kankerverwekkende) vrije radicalen. De boter krijgt dan een bruine kleur en er kan een zwarte walm vrijkomen. Ter vergelijking: bij gewone boter gebeurt dit al bij 130°C. Zonnebloemolie en sommige olijfoliën verbranden pas op 160°C wat al veel beter is, maar met 250°C doet ghee het dus NOG beter!

Waarom kiezen voor Ghee Easy?

Wij hebben gekozen voor het Nederlandse merk Ghee Easy. Hun productieproces verloopt op de traditionele Indiase wijze, maar de boter is afkomstig van Hollandse BIO boeren! Je kan het gebruiken als alternatief voor boter of olie om te bakken, braden en frituren!

Geen producten gevonden...