• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Gaea

Olijfolie associëren we vaak met landen als Italië of Spanje. Maar wist je dat de eerste olijfoliën uit Griekenland komen?

 

Wat zijn Kalamata olijven?

De naam ‘Kalamata’ verwijst naar een gelijknamige stad in het zuiden van het Griekse vasteland (regio Messinië). Traditioneel was het een regio van waaruit olijven en olijfolie typisch geëxporteerd werden. Toch bestond de stad nog niet in de Griekse oudheid. Messina, een stad uit hetzelfde Messinië, was dat wel. Vanaf 1681 overheersten de Venetianen Kalamáta Mogelijks komt de naam zelf van het griekse ‘kalo mati’, wat ‘goed oog’ betekent.

 

Vanwaar komt de naam 'Gaea'?

De merknaam ‘Gaea’ verwijst naar Moeder Aarde in de Griekse mythologie. Zij werd beschouwd als de schepper van onze Aarde en het Heelal. Voor de olijventeler Gaea staat ze symbool voor hun respect voor de natuur: ze laten zich niet leiden door massaproductie maar gaan des te meer voor een langzame & duurzame olijventeelt. Hiervoor werken ze in een landbouw coöperatieve met lokale boeren (de 1e in Griekenland)! Voor deze aanpak kregen ze zelfs felicitaties van hun 1e minister!

Populair