• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Danilo Sorana

Danilo Sorana is een biologische olijfboer in de Marche in het oosten van Italië, aan de Adriatische kust. Wij nemen de olie rechtstreeks af van deze 'agriturismo'.

 

Welke olijf vormt de basis voor deze biologische olijfolie?

Dat is La Raggia, vaak de koningin van de olijven genoemd. Het is historisch de meest populaire olijf in de provincie La Marche. De organoleptische eigenschappen zijn zo aangenaam en uitgebalanceerd. Vaak worden ze door de lokale bevolking gebruikt om te bewaren in pekel. Deze zwarte olijven worden in glazen of terracotta potten gestopt, met grof zout, wilde venkel en knoflook. Men laat deze vervolgens gedurende +- 40 dagen pekelen, om vervolgens de beste gerechten uit de lokale keuken smaak te geven.
De plant zelf is krachtig, met een uitgebreide groeiwijze met volumineus blad, hoge dichtheid, lange fruittakken, vertakte en hangende, grote en geëxpandeerde bladeren. Doorgaans gaat men erg vroeg in productie: de optimale oogstperiode gebeurt in de eerste helft van november.  Maar om bijzondere eigenschappen te verkrijgen en de fruitige en kruidige smaken te versterken, kan er ook in de 2e helft van oktober worden geoogst.

olijfolie-danilo-sorana-marche

 

Welke olijven bevat de olijfolie blend?

Deze olijfolie is volledig biologisch geproduceerd en is een heel evenwichtige mengeling van 5 verschillende olijfsoorten. Vooreerst is er uiteraard de Raggia, de koningin van de Marche,en de Pendolino. Beiden zorgen ze voor een fruitige toets en een geur van amandelen met een lichte bittere en kruidige ondertoon. Vervolgens is er de Leccino olijf, gekend omwille van zijn evenwichtige geuren, vooral aromatische kruiden zoals basiliek, munt, chicorij en artisjok. Vervolgens is er de Frantaio, ook gekend in ander regio's van Italie, maar eveneens wijd verspreid in de Marche fruitig en met fijne geuren zoals van bonenkruid, pikant en bittere toets. Tot slot heb je de Carboncella; die komt uit Toscanie en Latium en zorgt voor geuren van "erbe di campo" en artisjok.

danilo-sorana-olijfolie

 

Geen producten gevonden...