• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Crusoe Treasure

Mag het een heel bijzonder geschenk zijn? Een speciale verrassing voor een uniek iemand? Die kan je ongetwijfeld doen watertanden met deze onderwater gerijpte parel!

 

Wie zijn Crusoe Treasure?

Crusoe Treasure bevindt zich aan de Baskische kust en is 's werelds allereerste onderwater wijnhuis en rif. Reeds 8 jaar voeren ze onderzoek naar onderwater wijnen. Hun team van meester wijnmakers opereert onder leiding van oenoloog Antonio Palacios, een gekende naam in Spanje.

 

Hoe komt een onderwater gerijpte wijn tot stand?

Crusoe Treasure zoekt de beste wijnterroirs op en maken een optimale wijnblend. Die laten ze vervolgens rijpen op vat. Na 3 maanden wordt de wijn op flessen getrokken en in zee gedompeld voor een periode van 6 maanden. Op die manier kunnen ze hun volle potentieel ontplooien. Door het contact met golven en de getijden is het resultaat: een magnifieke wijn!

 

Waarom wijn onderwater laten rijpen?

Door de constante temperatuur van de oceaan en het constante wiebelen van de flessen door de golven, kan de wijn in de meest ideale omstandigheden rijpen. Waar wijnflessen normaal (manueel) gedraaid worden, gebeurt dit hier continu dankzij de kracht van de natuur. Ook is de bodem van de oceaan van nature uit donker, zodat de flessen weinig tot geen lichtinval ontvangen. Of hoe de eigenheid van de natuur de mens helpt om een fantastisch product tot stand te brengen!

 

Geen producten gevonden...