• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Christine Ferber

Christine Ferber kan je beschouwen als een ware confituurprinses. Met haar artisanale confituur veroverde ze reeds de harten van vele chefkoks in Frankrijk, zoals o.a. Alain Ducasse. De potjes vonden intussen ook hun weg naar Japen en de Verenigde Staten. 

 

Wat maakt de confituurtjes van Christine Ferber nu zo lekker?

Voor haar jam maakt Christine gebruik van seizoensvruchten uit diverse regio's. Ze kiest hierbij steeds voor de origine regio's van bepaalde ingrediënten bvb sinaasappelen uit Malta, BIO mandarijnen uit Sicilië. Ook maakt ze heel erg leuke combinaties, zoals bvb passievrucht met timut peper, sinaasappel en vanille ... Daar haar seizoensaanpak kunnen we steeds een heel breed en afwisselend aanbod voorleggen.

 

Waar ligt de Elzas eigenlijk precies?

De regio bevindt zich in het noord-oosten van Frankrijk, vlak aan de grens met Duitsland langs de Rijn. Tot de 18e eeuw behoorde het gebied tot het Duitse Rijk. Dat merk je nog steeds aan vele namen van steden bvb Mulhouse (Mühlhausen), een stadje dat we als Belgen en Nederlanders vaak voorbijrijden op onze reis naar het Zuiden. Ook Colmar en uiteraard Straatsburg zijn gekende steden in de Elzas. Het dorpje van waaruit Christine haar fruitige jams maakt heet Niedermorschwihr en bevindt zich temidden van de wijngaarden.

 

Merken