• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bottega

La vita è bella met de mini Prosecco’s van Bottega … 3 feestelijke flesjes brengen je meteen terug naar die laatste vakantie in Italië … salute!

 

Welke types prosecco zijn er?

De standaard Prosecco van Bottega is ‘Il vino dei Poeti’, verwijzend naar de kunstzinnige eigenschappen van hun bubbels. In 1992 lanceerde men de ‘venetion gold’ variant, bedoeld als limited edition. Maar die was zo succesvol dat-ie in het reguliere gamma is gebleven. Door zijn prestigieuze uitstraling wordt deze prosecco vaak geserveerd in trendy bars over heel de wereld en bij feestelijke events. Nadien werd de rosé gold versie ontwikkeld, een spumante brut met een vrouwelijke toets.

 

Waar wordt de Prosecco gemaakt?

Bottega situeert zich in de provincie ‘Veneto’, in het noordoosten van Italië. De druiven worden handgeplukt en de wijn wordt geproduceerd met witte druiven. De vino dei Poeti en de Prosecco Gold worden gemaakt van de Glera druif (uit Veneto). De Rosé spumante is gemaakt van pinot noir en raboso, eveneens uit Veneto en Lombardije.

Eind oktober 2015 werd Bottega verkozen tot ‘Best Supplier Of The Year’ prize door Frontier Awards, tijdens de TFWA World Exhibition show in Cannes. Bottega won het van 5 andere prestigieuze merken: Bacardi GTR, Buckley London, Lifetrons Switzerland, Mondelez WTR, Versace Escale.

 

Hoe zien de flesjes prosecco eruit?

Het formaat dat wij aanbieden heet ‘Birillo’ (20 cl), wat Italiaans is voor ‘kegel’. Handig aan de verpakking is de schroefdop (in de vorm van een champagnekurk). Daardoor is het flesje perfect opnieuw sluitbaar.

Populair