• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Biotamra

Een originele smaakmaker? Daar zorgt Biotamra voor: een reeks biologische, natuurlijke producten op basis van dadels uit de Sahara. Puurder wordt het niet!

 

Wat is er zo origineel aan de producten van Biotamra?

Waar we balsamico azijnen en crèmes doorgaans linken met Italië en druiven, slaagt Biotamra erin om een originele en biologische productlijn te creëren op basis van dadels. Een smaak die je niet meteen verwacht, maar die zich wel heel goed leent tot het maken van balsamico. 

Biotamra-sahara

De dadels komen uit de Sahara woestijn in Noord-Afrika (Algerije). De dadels zijn van het type 'Deglet Nour', wat de koningin van de dadels genoemd wordt. 

biotamra-dadels

 

Wie zijn de bedenkers van Biotamra?

De oprichters van Biotamra zijn de Algerijnse broers Slym (links) en Krimo (rechts). Zij besloten na het overlijden van hun vader enkele jaren terug om een oase met palmbomen van hun familie in Algerije verder te zetten. Als 7e generatie dadelkwekers planten ze bovendien ook elk jaar 200 à 300 nieuwe dadelpalmen aan voor de volgende generatie(s). In de oase besloten Slym en Krimo om er ook olijfbomen aan te planten, intussen al zo’n 1400 olijfbomen die een heerlijk zachte olijfolie geven.

De basisproducten (dadels en olijfolie) komen dus uit Algerije. Na de oogst worden deze geïmporteerd naar België. Verwerking van de dadels naar de diverse eindproducten gebeurt in België en Europa. Biotamra doet voor de verpakking en logistiek beroep op een maatwerkbedrijf.
Maar ook in Algerije ondersteunen Slym en Krimo een kwetsbare doelgroep, namelijk de vrouwen. Door voornamelijk met vrouwen te werken bij de oogst, het ontpitten en/of verpakken van dadels ondersteunen ze op indirecte wijze de vrouwen uit het dorp in hun weg naar onafhankelijkheid. Een doel waar ik me met veel overtuiging achter kan scharen.

Biotamra-slym-krimo

 

Hoe kan je de producten van Biotamra gebruiken?

De balsamico azijn en crème leent zich heel goed als basis voor vinaigrette bij salades: het zuurtje van de azijn wordt perfect in balans gebracht met het fruitige van de dadels. Met de crème kan je trouwens ook mooi je bord decoreren met enkele streepjes te trekken over je gerecht of druppeltjes op de rand van je bord aan te brengen. Ook smaakt de crème heerlijk bij vers (seizoens)fruit. Een 3e product van Biotamra is de dadelcrème, die bestaat uit 100% dadels. Heerlijk bij granola, op je ijsje, op pannenkoeken, bij gebak of als originele smaakmaker bij andere gerechten. 

biotamra-salade

 

Populair