• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Belvoir Fruit Farms

Zelf je zomers alcoholvrij aperitief maken? Je gerechten pimpen met een scheutje geconcentreerd en natuurlijk vruchtensap? Het cordial gamma van Belvoir Fruit Farms kan het allemaal!

Een beetje Britse geschiedenis

Cordial Fruit Farms ontstond heel toevallig in 1984 door de Britse Lady Mary Manners uit het idyllische 'Belvoir'. Zij plukte vlierbloesems en perste ze tot siropen. Daarmee maakte ze de heerlijkste aperitieven voor vrienden en familie. Haar man Lord John Manners, geloofde zo hard in het product van zijn echtgenoten, dat hij op een dag 88 dozen in zijn wagen laadde. Hij bezocht de lokale boerderijwinkels en overtuigde hen om enkele flessen in het assortiment aan te bieden. Het product bleek enorm succesvol en stilaan groeide het initiatief uit tot een bloeiende zaak. Landbouwers in de buurt boden ook hun oogsten aan, waardoor Lord en Lady Manners met extra smaken konden experimenteren. 

Vanwaar komt de naam 'Belvoir'?

Op een heuvel boven het fruitbedrijf 'Belvoir' staat een majestueus kasteel (Belvoir Castle). De naam dateert uit de 13e eeuw. Toen de Franse indringers op de top van de heuvel stonden riepen ze vol ontzag in het Oud-Frans: "Quel bel voir!" - wat een mooi uitzicht! Leuk weetje: de Britten spreken 'Belvoir' uit als 'beever'. 

De regio staat in Engeland gekend als één van de vruchtbaarste landbouwgronden. Ook is het de bakermat van de beroemde 'stilton' kaas. Heel wat lokale boerderijwinkels groeiden intussen uit tot heuse ondernemingen die al heel wat Internationale prijzen in de wacht konden slepen. 

Geen producten gevonden...