• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bebijn

Kwalitatief hoogstaand snoep. Dat maakt Bart Vincke van Bebijn in zijn atelier in Ename, België. Handgemaakt en natuurlijk snoep, dat is waar Bebijn voor staat!

 

Hoe gaat Bebijn te werk?

Op zich is snoep eigenlijk heel makkelijk. Je hebt suiker, glucose en water nodig en daarmee heb je zowat alle ingrediënten opgenoemd. Maar voor een ambachtelijk atelier als Bebijn is dit pas de start van een heuse zoektocht naar de perfecte snoep. Afhankelijk van de onderlinge verhoudingen tussen de ingrediënten, je bindmiddel, de kooktemperatuur, het type glucose, de afkoel- en droogtijden en uiteraard je eindafwerking krijg je toch heel wat parameters om aan te sleutelen. In de praktijk is dit een werk van continu experimenteren, meten, analyseren, proeven, bijsturen. Afhankelijk van deze parameters heb je telkens andere snoep met een eigen elasticiteit, zachtheid en aroma vrijgave. 

Bebijn Atelier Sfeerbeeld

 

Wat is de sterkte van Bebijn?

De weg die Bart kiest, is zeker niet de makkelijkste. Maar op het einde van de rit heb je wel een uiterst kwalitatieve snoep, die een meerwaarde biedt aan je bezoek of de ontvanger van je snoepzakje. De puurheid en originaliteit straalt eraf. Dat is de reden waarom Bebijn heel wat sterrenrestaurants in zijn portfolio mag optekenen. Het typische bordje bij de koffie met een madeleintje, praline of gebakje wordt dan aangevuld met het artisanale snoep van Bebijn. Je begrijpt ons wel: bij Bon Appetit Les Amis zijn we maar wat fier om ook enkele (thematische) snoepjes uit de hand van Bart te mogen verdelen in onze shop!

Atelier Bebijn Neusjes

Populair