Virgin Bloody Mary met Gimber en chili

 • Geplaatst op
 • Door Elke
 • Geplaatst in mocktail
 • 0
Virgin Bloody Mary met Gimber en chili

De Bloody Mary is een klassieker onder de cocktails. Met zijn donkerrode kleur een ideale cocktail rond Valentijn!

In de klassieke versie heb je vodka, tomatensap en spicy kruiden nodig. Maar hou je schrap, want deze alcoholvrije variant 'Virgin Bloody Mary' is even pittig! Niet voor doetjes dus ;-) 

 

Waar komt de naam 'Bloody Mary' eigenlijk vandaan?

Deze pittige cocktail zou kunnen verwijzen naar Mary Tudor, koningin van Engeland in de 16e eeuw en afkomstig uit het Huis Tudor. Als dochter van Hendrik VIII en zijn eerste vrouw, Catharina van Aragon, verwierf ze de bijnaam 'De Katholieke'. Bij de vervolging van de protestanten hield ze er nogal bloederige praktijken op na. Dat verklaart haar 2e bijnaam 'Bloody Mary'. 

Er zijn echter ook nog andere theorieën. De cocktail kan ook genoemd zijn naar de Hollywood actrice Mary Pickford. Of naar een serveerster (Mary uiteraard) uit de beruchte 'Bucket of Blood' Saloon in Chicago.

Net zoals de herkomst van de naam zijn de meningen ook verdeeld over wie de cocktail bedacht heeft. De meest waarschijnlijke bedenker is Fernand Petiot. Hij werkte in 1921 in the New York Bar in Parijs, het latere Harry’s New York Bar. Hij zou er Russische vodka gemaakte hebben met tomatensap voor Amerikaanse expats. Vele andere bekende cocktails vonden ook hun oorsprong in deze bar (o.a. Bellini), wat deze theorie zeer aannemelijk maakt.

 

Hoe maak je pittige aperitief met Gimber en tomatensap?

WAT HEB JE NODIG?

 

Gimber

 

 

HOE GA JE TE WERK?

 

 • Giet een beetje hot chili granito op een schoteltje
 • Wrijf het citroenpartje over de randen van een longdrink glas en dop in het chilizout. Dit geeft een spicy en kleurrijk tintje aan je cocktail!
 • Vul je glas met ijsblokjes. Voeg de Gimber, citroensap, Worcestershire saus, tabasco selder, fleur de sel en vers gemalen zwarte peper toe
 • Giet het tomatensap toe en roer voorzichtig met een lange lepel

 

Bon Appetit Les Amis!

Reacties

 1. Elke Huyghebaert Elke Huyghebaert

  Dat kan natuurlijk ook! Maar ik heb liever 'stirred'. Ik heb persoonlijk graag de viscositeit van het tomatensap in m'n cocktail, vandaar. Zolang het jou maar smaakt! :-)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.