Paella van fregola sarda

Paella van fregola sarda

Paella kennen we allemaal. Maar wist je dat je deze heerlijke rijstschotel met week- en schaaldieren ook kan maken met fregola? Beslist het proberen waard!

Voor liefhebbers van zeevruchten is paella doorgaans een waar feest. De vrolijk gekleurde rijst, de heerlijke, verse gamba's, mosselen, kokkels en calamares vormen de basisingrediënten voor deze typisch Spaanse schotel. Vervolgens maken een aromatische bouillon en kruiden zoals saffraan en paprika het écht af!

En wie anders dan onze Spaanse foodblogster Secretos Del Sur kan ons het lekkerste paella recept bezorgen! Uiteraard maakte ze dit voor ons net dat tikkeltje anders: ze gebruikte fregola (onze Italiaanse bolletjespasta) als alternatief voor rijst. De typische nootachtige,smaak van fregola geeft namelijk een toffe gerookte en zoete toets aan paella. Ook absorberen de bolletjes heel goed alle smaken ... een toppertje om eens uit te proberen dus!

 

Ingrediënten (voor +- 6 personen)

 

Hoe ga je te werk?

  • Giet de olie in een grote pan
  • Pers de look
  • Snij de paprika in kleine blokjes
  • Doe de look, paprika en de erwten in de pan en bak gedurende een 5 tal minuten
  • Verwam intussen de 500 ml water en los er de bouillon in op
  • Voeg de calamares bij de groenten in de pan en bak enkele minuutjes meebakken
  • Giet er de warme bouillon bij alsook de mosseltjes en de kokkels
  • Zet een deksel op de pan en laat 5 minuten pruttelen
  • Nu zouden de schelpjes al moeten open komen
  • Voeg de saffraan, het paprikapoeder en het chilipoeder toe alsook de fregola
  • Proef van de bouillon en kruid bij met peper en zout indien nodig
  • Voor een spaanse paëlla wordt er ook nog een theelepel “colorante” of kleurstof toegevoegd. Maar dat is een optie, geen noodzaak
  • Zorg dat je af en toe roert
  • Laat zeker het deksel op de pan zodat niet al het vocht verdampt
  • De bedoeling is dat de fregola de smaken van de bouillon opneemt
  • Na 15 minuten, nog even goed roeren
  • Leg nu de gamba’s bovenop de fregola en schik ze in de vorm van een waaier
  • Plaats het deksel opnieuw op de pan en bak nog 5 minuten verder
  • Nu zou het klaar zijn maar even testen: proef eerst of zowel de fregola als de gamba’s helemaal gaar zijn ...

 

Graag alle ingrediënten voor dit recept uit onze webshop samen bestellen? Met een klik op onderstaande knop krijg je ze allemaal op een rijtje:

 

bestelknop-ingrediënten

 

Bon Appetit Les Amis!

 

PS Van plan om deze paella zelf te maken? Deel dan zeker jouw creatie op social media en inspireer op die manier ook andere foodies! Tag zeker onze account op Facebook of Instagram. Wij delen jouw creatie nadien bij onze volgers via de stories! Ik ben alvast heel erg benieuwd :-)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.