Golden latte met bouillon en kurkuma

  • Geplaatst op
  • Door Elke
  • Geplaatst in Ander
  • 0
Golden latte met bouillon en kurkuma

Kan je een opkikkertje gebruiken in deze koudere herfstmaanden? Probeer dan deze golden latte met bouillon en kurkuma!

Dit recept is makkelijk te maken en je zult er versteld van staan hoe smaakvol dit is. Golden latte is een in Amerika en Azië populair drankje dat vaak wordt gemaakt van een mengsel van melk, kurkuma en zwarte peper.

Het is ook bekend als turmeric latte of kurkuma latte. Er zijn verschillende redenen waarom mensen golden latte drinken. Sommigen vinden het lekker, terwijl anderen beweren dat het een aantal gezondheidsvoordelen heeft.

Zelf ben ik het drankje nu een aantal dagen aan het drinken. Nog net iets te vroeg om het effect te kennen, maar ik geniet alvast van de smaak en voel me momenteel kiplekker :-)

 

 

Waar komt kurkuma eigenlijk vandaan?

Kurkuma, ook wel Curcuma longa genoemd, is een knolgewas uit de gemberfamilie. Het is al eeuwenlang een populair ingrediënt in de traditionele Ayurvedische geneeskunde.
 
Kurkuma wordt voornamelijk geteeld in India, maar ook in de landen rondom de Middellandse Zee. De wortelstokken van de kurkumaknollen worden gedroogd en gemalen tot een oranjegele poeder. Het poeder wordt veel gebruikt in curries en andere Indiase gerechten.
 
Deze specerij heeft een eerder scherpe, bittere smaak. Het is van oorsprong een tropisch gewas en kan bij ons niet in de volle grond geteeld worden. Wel is het mogelijk kurkuma te kweken in een pot of plantenbak. De kurkumaknol groeit onder de grond en kan je oogsten als de plant uitgebloeid is. De knollen kunnen dan gedroogd worden of direct verwerkt worden tot poeder.
 
 

Welke zijn de gezondheidsvoordelen van kurkuma?

Kurkuma is een krachtige natuurlijke remedie die kan helpen bij het voorkomen en behandelen van vele aandoeningen. Kurkuma bevat curcumine, een stof die ontstekingsremmend en antioxiderend werkt. Studies hebben aangetoond dat curcumine kan helpen bij het voorkomen van kanker en het verminderen van de groei van kankercellen. Curcumine kan ook helpen bij het verminderen van de symptomen van artritis en andere ontstekingen.
Kurkuma kan ook helpen bij het verlagen van cholesterol en het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten. Sommige studies hebben aangetoond dat kurkuma kan helpen bij het voorkomen van Alzheimer. Kurkuma kan worden gebruikt om de spijsvertering te verbeteren en de symptomen van indigestie te verminderen. Kurkuma kan ook helpen bij het voorkomen van galstenen.
 
In deze video worden de gezondheidsvoordelen van kurkuma netjes op een rijtje gezet:
 
 
 

Wanneer drink je best een golden latte?

Je kan je golden latte best 's avonds drinken. Dat geeft meteen een immuniteitsboost tijdens de nacht. Liever 's ochtends al een opkikkertje? Dan kan je een glas warm water drinken met een snuifje kurkuma en zwarte peper. Vergeet zeker de zwarte peper niet: die zorgt ervoor dat de curcumine uit je kurkuma geabsorbeerd wordt. Daardoor wordt de kurkuma pas 'geactiveerd' en kan je bloed deze goed opnemen.

 

 

Hoe maak je een golden latte?

Een golden latte is erg eenvoudig en is snel gemaakt (5 min bewerkingstijd).

 

Ingrediënten

 

 

Hoe ga je te werk?

  • Doe alle kruiden in een steelpannetje en voeg de kokosmelk en de bouillon toe
  • Zet het geheel op het vuur aan, roer goed en wacht tot je golden latte kookt 
  • Blijf roeren en haal je pan van het vuur zodra je ziet dat alles goed gemengd is, haal je de pan van het vuur
  • Schenk je golden latte in een kopje of glas en strooi er een snuifje kaneel over

 

Bon Appetit Les Amis!

 

PS Ben je van plan om deze golden latte zelf ook eens te maken? Deel dan gerust jouw creatie op social media en inspireer op die manier ook andere foodies! Tag zeker onze account op Facebook of Instagram. Wij delen je bericht nadien bij onze volgers via de stories! Ik ben alvast heel erg benieuwd :-)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.