Gember—sinaasappel mocktail met steranijs en tijm

  • Geplaatst op
  • Door Elke
  • Geplaatst in cocktail
  • 0
Gember—sinaasappel mocktail met steranijs en tijm

Zin om een pittige en fruitige cocktail te maken, maar dan echt met alle 'toeters en bellen'? Dan is dit recept echt een toffe gelegenheid om je cocktailskills aan te scherpen.

Zelf je ijsblokjes pimpen is trouwens écht een meerwaarde voor de smaak van je mocktails en cocktails! Het is even wat puzzelen met stukjes fruit om je perfecte 'bol' te maken. Maar het voordeel is dat de intensiteit van je mocktail constant blijft van bij je eerste tot je laatste slokje. Dus als je ijsblokje smelt, heb je nog steeds de volle smaak van gember en sinaasappel. Bovendien presenteert het geheel ook mooi in je glazen. Professionele en 'Pinterest Proof' mocktails? Die maak jij vanaf nu ook zelf! ;-)

Dit recept werd voor ons bedacht, op punt gesteld en natuurlijk voldoende voorgeproefd door foodblogster Patricia van Secretos Del Sur uit Andalusië. Als je van plan bent om zoals beschreven in het recept zelf je ijsblokjes (of beter gezegd: ijsbollen) te maken, dan moet je die uiteraard wel enige tijd vooraf klaarmaken. Op die manier zijn je bollen mooi bevroren tegen het moment dat je gasten aanbellen.

 

Ingrediënten (voor +- 4 glazen)

  • 600ml vers sinaasappelsap (+/- 5 sinaasappels)
  • 60ml gember elixir Gili 
  • 2 eetlepels honing
  • 2 steranijs bloemetjes
  • 3 takjes tijm (voor de bereiding)
  • 4 kleine takjes tijm (voor de decoratie)

 

Hoe ga je te werk?

  • Doe het sap in een pannetje samen met de honing, steranijs en tijm. Zet op een laag vuurtje en verwarm geduren 5 minuten. Laat afkoelen
  • Giet het sap door een zeef en voeg er het gemberelixir Gili aan toe
  • Maak nu je ijsblokjes: de ene helft met het sinaasappel/gember sap en de andere helft met water. Voeg nadien de stukjes mandarijn en sinaasappelschil toe en vries ze in. Zodra volledig bevroren, voeg je beide helften samen tot een mooie bol. 
  • Leg in elk glas enkele van je zelfgemaakte ijsbollen en verdeel de mengeling van sinaasappelsap en gember over de glazen
  • Werk af met een extra takje tijm

 

Deze mocktail is een echt succes. De combinatie van de pittige gember met de frisse anijssmaak maakt dat je gasten volledig verrast zullen zijn door de smaak van je mocktail ... Probeer maar!

 

Bon Appetit Les Amis!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.