Op foodsafari in Londen met kids

  • Geplaatst op
  • Door Elke
  • Geplaatst in Ander
  • 1
Op foodsafari in Londen met kids

In de krokusvakantie trokken we erop uit naar Londen. Wat 'n mekka voor foodies is deze wereldstad toch! We dompelden ons onder in diverse wijken en verzamelden onze highlights.

Ontbijt

Aan heerlijke ontbijtadresjes geen gebrek in Londen! Je vindt er tal van lokale, gezellige en authentieke koffiehuisjes met een selectie aan viennoiserie, cake, ontbijtformules met granola, toast, English breakfast etc. Verwacht je meteen ook aan perfect klaargemaakte cappuccino's en chocomelk! Wij logeerden in een air bnb in de wijk 'Chiswick'. Die ligt iets buiten Londen, maar is zeker een aanrader voor families. Dankzij de enorme keuze aan ontbijtadresjes, resto's, winkels etc heb je de mogelijkheid om 's avonds in je eigen buurt te dineren en hoef je niet altijd naar hartje Londen. Bij Angies Little Food Shop dronken de kids een heerlijke warme chocolade met mini marshmallows.

 

cappuccino

 

Wij aten er deze avocado on toast met gepocheerd eitje. Kan de dag nog beter starten? I don't think so ;-)

 

avocado toast

 

Camden

Camden market is momenteel de meest populaire markt in Londen. Eigenlijk bestaat deze uit 6 marktjes die mooi aan mekaar gekoppeld zijn. Toch heb je als bezoeker het gevoel dat dit 1 grote markt is, ideaal voor vintage spulletjes, antiek en uiteraard hippe food kraampjes met 'wereldkeuken' als centrale thema.

 

Camden Stables Market

 

Dit foodie kraampje verkoopt bevroren koekjesdeeg met ijs ... njam!

 

cookie dough

En hey! In deze Camden Grocery Shop vonden we onze vrienden van Anassa (pure Griekse thee)! ;-)

 

anassa

Afternoon tea

Onze persoonlijk favoriet in Londen is steevast ... een afternoon tea ervaring! Ideaal om eens bij te praten en uiteraard te genieten van heerlijke theetjes en zoute en zoete verwennerij! Wij kozen voor een afternoon tea ervaring bij Hotel St Ermins in Westminster. Je kan online de menu raadplegen; die sprak ons meteen aan.  

 

afternoon tea

 

Voor onze afternoon tea zochten we een formule waarbij ook de kids centraal staan. En of we die vonden bij St Ermins! Kinderen krijgen hun eigen plateautje, met lekkernijen die ze zelf kunnen versieren. Bij het houten bakje met een mini bavarois, banana bread en chocolate enrobed marshmallow krijgen ze decoratiestiftjes om hun taartjes zelf te versieren. Succes gegarandeerd!

 

mini garden

 

We startten onze afternoon tea met heerlijke sandwiches met pastrami, hummus, tonijn en zongedroogde tomaat. Nadien lieten we ons even volledig gaan met de mini cakes en taartjes. Om dan vervolgens te eindigen met heerlijke scones met cream en jam. F a n t a s t i s c h !! In totaal vertoefden we 3h op deze leuk plek en kregen we een 3-tal theetjes aangeboden.

 

scones

 

Selfridges

Selfridges kan je beschouwen als dé referentie voor food retail in Londen. Dit statige warenhuis in Oxford Street biedt een heuse food court waar je zowel kan winkelen als eten. Je vindt er hippe nieuwigheden uit alle hoeken van de wereld, originele delicatessen en heerlijke confiserie. Een heus walhalla voor food lovers en voor ons een bron van inspiratie dus! Zo ontdekten we bijvoorbeeld deze kleurrijke chocolade van diverse origine. 

 

chocolade

 

Maar ook de kruiden van Mill and Mortar zijn ook gekend in Londen. Selfridges pakt er uit met hun volledige gamma! 

 

mill and mortar

In dezelfde straat vind je tevens ook 1 van de winkeltjes van Whittard of Chelsea, onze partner voor warme chocolade! 

 

whittard of chelsea

 

Notting Hill

Notting Hill, een wijk die we vaak associëren met de gelijknamige film met Hugh Grant en Julia Roberts, blijft een klassieker voor wie Londen bezoekt. De pastelkleurige huisjes zijn zo zalig om door te kuieren. Bovendien ... aan trendy foodie tentjes geen gebrek! Op onze laatste voormiddag aten we bij Electric Diner. Een vintage cinema zaal waar je gerecht voor je ogen met vakmanschap en liefde bereid wordt. Om letterlijk je ogen de kost te geven! Ik dronk er deze fantastische beetroot cacao latte.

 

beetroot cacao latte

 

Nadien proefden we van een avocado toast, eggs benedict, een wafel en een strawberry-banana bowl met amandelboter. 

 

electric diner

 

Jammer genoeg komt er soms toch een einde aan een onuitputtelijke bron van foodie ideetjes :-( Maar niet getreurd, deze stad kan je blijven verkennen. Wij komen snel terug!

 

Bon Appetit Les Amis!

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.