Flatbread soldaatjes met za'atar (dé kruidenmix van Ottolenghi)

Flatbread soldaatjes met za'atar (dé kruidenmix van Ottolenghi)

Wat een ontbijt helemaal af maakt? Eitjes natuurlijk! En wie is er nu geen fan van soldaatjes? In dit recept brengen we ze op smaak met za'atar.

Persoonlijk vind ik het ontbijt de leukste maaltijd van de dag, zeker tijdens de weekends. Rustig iedereen in het gezin de tijd geven om wakker te worden, een gezellige ontbijttafel dekken en vervolgens de dag heerlijk inzetten is voor mij de ideale start van de dag. En daar horen natuurlijk eitjes bij! In dit recept maken we ze klaar met soldaatjes, op smaak gebracht met za'atar, de smaakvolle blend uit het Midden-Oosten en lieveling van Ottolenghi!

Onze favoriete Spaanse foodblogster Patricia van Secretos Del Sur stelde dit recept voor ons samen. Vanuit haar idyllische woonplaats in Andalucia liggen verse producten zowaar voor het grijpen. Niemand beter geplaatst dus om de werkwijze voor perfecte soldaatjes neer te pennen! 

 

Ingrediënten (goed voor +- 6 flatbreads)

  • 400gr bloem
  • 5 el olijfolie om het brooddeeg te maken
  • 1 el honing
  • 2 + 1/2 tl gist (droge)
  • een snuifje zout
  • 200ml lauwwarm water
  • 6 eitjes, zacht gekookt
  • 2 el za’atar 
  • 3 el olijfolie (om de zá’atar te mengen)

 

Hoe ga je te werk?

Eerst maken we het deeg.

 

  • Zeef de bloem en meng ze met de olijfolie
  • Meng in het warme water (let op mag niet te warm zijn) de honing, het zout en de gist.
  • Zet dit gedurende 15 minuten opzij. Als de gist werkt zal je zien dat die schuimig wordt, zoniet was waarschijnlijk je water te heet.
  • Voeg dit nu bij de bloem en begin te kneden. Ik kneed met mijn handen omdat ik dan meer vat heb op de structuur. Kneed gedurende minimum10 minuten
  • Het deeg wordt homogeen en elastisch. Maak er een bolletje van, besmeer met wat olie en leg in een schaal.
  • Dek af met een handoek en zet op een warme plaats. Na 1 uur is het deeg in volume toegenomen
  • Verwarm de oven op 220 graden.
  • Kneed het deeg opnieuw gedurende een 5 tal minuten. Verdeel in 6 gelijke delen. Maak er platte ronde broodjes van (± 5-7 mm)
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg er de broodjes op en laat ze even een 10 minuutjes staan.

 

Tot slot maken we onze za'atar marinade.

 

  • Meng de za’atar met de 3 el olijfolie en besmeer er de broodjes mee
  • Zet de bakplaat in de oven op de bovenste stand. Let op! Zorg dat de grill niet aanstaat! Bak gedurende 8-10 minuten
  • Laat ze even afkoelen en snij ze dan in fijne reepjes, de soldaatjes :-)

 

Graag alle ingrediënten voor dit recept uit onze webshop samen bestellen? Met een klik op onderstaande knop krijg je ze allemaal op een rijtje:

 

bestelknop-ingrediënten

 

Bon Appetit Les Amis!

 

PS Van plan om deze flatbread soldaatjes met za'atar zelf te maken? Deel dan zeker jouw creatie op social media en inspireer op die manier ook andere foodies! Tag zeker onze account op Facebook of Instagram. Wij delen jouw creatie nadien bij onze volgers via de stories! Ik ben alvast heel erg benieuwd :-)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.