De perfecte warme chocolade, met Whittard of Chelsea uiteraard!

  • Geplaatst op
  • Door Elke
  • Geplaatst in Ander
  • 0
De perfecte warme chocolade, met Whittard of Chelsea uiteraard!

Een warme chocolade op koude winterdagen kan zo smaken! Maar hoe maak je nu dé perfecte warme choco? Met de Whittard of Chelsea goodies uiteraard!

Waar komt eigenlijk de traditie vandaan om chocolade te drinken?

Warme chocolademelk heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude beschavingen van Meso-Amerika, zoals de Azteken en Maya's. Zij dronken weliswaar een bittere versie, gemaakt van gemalen cacaobonen vermengd met kruiden en water.

De drank werd later in Europa geïntroduceerd door Spaanse conquistadores, waar suiker en melk werden toegevoegd om het zoeter en romiger te maken. Warme chocolademelk werd populair aan het Europese hof en werd gedronken door de rijken, terwijl de arbeidersklasse genoegen moest nemen met een minder dure drank gemaakt met cacaopoeder.

Tijdens de industriële revolutie maakte massaproductie warme chocolademelk betaalbaarder en toegankelijker voor het grote publiek. Tegenwoordig wordt warme chocolademelk door mensen over de hele wereld genoten en is verkrijgbaar in veel verschillende vormen, van traditionele warme chocolademelk tot gearomatiseerde versies, zoals munt of pittig.

 

Waarom is warme chocolade zo populair?

De rijke, fluweelzachte textuur en chocoladesmaak maken het een populaire lekkernij, vooral tijdens de koudere maanden. Het kan op zichzelf worden genoten of in combinatie met marshmallows, slagroom of andere zoete toppings. Warme chocolademelk is ook een goede bron van calcium en andere essentiële voedingsstoffen in melk, waardoor het een smakelijke en voedzame drank is.

 

Hoe maak je warme chocolade?

De gedachte aan een heerlijke, romige warme chocolademelk doet altijd watertanden, maar het risico op een waterig, smaakloos resultaat is helaas reëel. Daarom gingen we even te rade bij onze partner, Whittard of Chelsea voor het perfecte recept. Hier vind je de werkwijze om zelf je heerlijk decadente meesterwerk te maken! Je chocolade is op 5 minuten klaar en is heel makkelijk te maken. De porties zijn berekend op 1 heerlijke mok chocolade. 

 

Ingrediënten

 

Zo ga je te werk

  • Doe 3 volle theelepels warme chocolade in een mok
  • Verwarm ongeveer 200ml van de door jou gekozen zuivel- of plantaardige melk (tip: als je je helemaal wil laten gaan, gebruik dan eerst een melkopschuimer)
  • Giet de melk in de mok en roer grondig (of klop) met het poeder tot je een perfect glad mengsel hebt
  • Voor de ultieme traktatie, top met een toefje slagroom en een lawine van heerlijk zachte mini-mallows.

 

Bon Appetit Les Amis!

 

PS Ben je van plan om deze warme chocolade met de heerlijke producten van Whittard of Chelsea zelf ook eens te maken? Deel dan gerust jouw creatie op social media en inspireer op die manier ook andere foodies! Tag zeker onze account op Facebook of Instagram. Wij delen je bericht nadien bij onze volgers via de stories! Ik ben alvast heel erg benieuwd :-)

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.