Bezoek aan Brouwerij en Distilleerderij Wilderen

Bezoek aan Brouwerij en Distilleerderij Wilderen

Recent ging ik op bezoek bij Brouwer Wilderen, producent van onze gin, whisky en rum.

Al geruime tijd ben ik fan van de Wilderen Double You Gin. Als fervent ginliefhebster verwacht ik niet meteen om omvergeblazen te worden door een nieuwe gin. Maar de versie van Wilderen is er dus toch in geslaagd, met verve zelfs! Echt een klassedrank met 21 + 1 kruiden (ik vertel straks wat meer over dat 22e kruid) in een heel erg leuke fles, met oog voor detail en symboliek!  Sergio Herman had zeker gelijk toen hij de Wilderen Double You Gin als zijn huisgin selecteerde voor zijn restaurant ‘The Jane’ in Antwerpen.

 

Al gehoord van Wilderen? Een haspengouws dorpje in Sint-Truiden. Daar bevindt zich de geboorteplek van deze godendrank en zijn broer en zussen (want naast de gin is er ook nog whisky, diverse bieren, eau-de-bière en een heel erg speciale aperitiefdrank). Na een helse autorit (aprilse grillen, op 1,5h tijd quasi alle mogelijke weertypes doorkliefd) richting Limburg kon ik niet beter beloond worden. Een stralende zon, landelijke hoeve met gezellig terras, oud & nieuw prachtig verenigd door een oude en nieuwe stokerij / brouwerij. Binnenin een imposante doch zeer gezellige degustatiecafé met riante zetel (ik denk plaats voor 20 man) rond een prachtige open haard. Het gevoel van gezellig thuis te genieten, maar temidden van gelijkstemde zielen en natuurlijk een hele resem aan heerlijke dranken.

 

Et voilà, na een kleine degustatie meteen mee met een groepje voor een rondleiding. Echt een aanrader! Ik verbaasde me over de diversiteit van het publiek: uiteraard Limburgers, maar ook West-Vlamingen, Oost-Vlamingen, Antwerpenaren, Brabanters, Nederlanders … Brouwerij Wilderen is in Vlaanderen en Nederland geen onbekende meer! En waren we allemaal in de ban van Jean-Marie, onze gids, met zijn heerlijke verhalen over vroeger en zelfs enkele ‘keuken’geheimen van de Brouwerij.

 

Wilderen Double You Gin verwijst uiteraard naar de ‘W’ van Wilderen. Maar wie de fles goed bekijkt, zal een engeltje en een duiveltje op het zegel kunnen ontwaren. Want geef toe: hebben we allemaal niet zo’n engeltje en duiveltje op elk van onze schouder zitten!?! Eerlijk zeggen he! Leuk weetje: wanneer je het zegel meeneemt naar de Brouwerij kan je gratis de rondleiding volgen (met degustatie achteraf!). Maar wat is nu het 22e kruid precies? Je zal zien dat elke fles een zakje met zoethout meedraagt. Daar kan je heerlijk op kauwen en nadien als roerstok gebruiken in je gin … en dat is wat de Wilderen Double You Gin nu helemaal AF maakt!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.