Cannelloni met handgemaakte tomatensaus van Think Tomato

Cannelloni met handgemaakte tomatensaus  van Think Tomato

Een lekker en snel gerecht met liefst voldoende groenten? Dan hebben we een winnaar: cannelloni met de handgemaakte tomatensaus van Think Tomato!

Soms wil je een kwalitatieve, lekkere en gezonde maaltijd op tafel toveren. Maar ontbreekt het jou simpelweg aan tijd. Op zo'n momenten ben je extra blij met de handgemaakte tomatensaus van Think Tomato!

 

Ingrediënten

  • 16 gedroogde cannelloni's (tip van Julie van Think Tomato: je kan ook verse lasagnevellen gebruiken omdat gedroogde cannelloni's vullen niet altijd van een leien dakje loopt ...)
  • peper en zout
  • 1 broccoli
  • 250g ricotta
  • gruyère
  • optioneel: 300g gehakt
  • 2 potten Think Tomato tomatensaus

 

 

Hoe ga je te werk?

  • Verwarm de oven voor op 190°C
  • Kook de broccoli tot ze gaar is (mag zelfs overgaar zijn)
  • Giet de broccoli af en laten even afkoelen
  • Voeg de ricotta toe aan de broccoli
  • Breng op smaak met peper en zout en stamp het geheel fijn (ik gebruik hier een pureestamper voor) 
  • Optioneel voor de vleeseters: voeg het gehakt er nu aan toe (hoeft niet eerst te garen, want het geheel gaat toch nog even de oven in)
  • Vul de cannelloni's (succes ;-)) of leg wat van het broccoli-mengsel op een vers lasagne-vel en rol op. 
  • Leg de gevulde rollen in een ovenschotel en overgiet ze met de Think Tomato tomatensaus
  • Laat de schotel gedurende 20 minuten in de oven bakken
  • Voeg er nu de gruyère aan toe en zet de schotel nog 5 à1 0 minuten in de oven

 

Bon Appetit Les Amis!

 

PS Van plan om deze cannelloni zelf ook eens te maken? Deel dan gerust jouw creatie op social media en inspireer op die manier ook andere foodies! Tag zeker onze account op Facebook of Instagram. Wij delen je bericht nadien bij onze volgers via de stories! Ik ben alvast heel erg benieuwd :-)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.