Bessencompote met granola en dragon

  • Geplaatst op
  • Door Elke
  • Geplaatst in Dessert
  • 0
Bessencompote met granola en dragon

Deze bessencompote met granola kan dienen als origineel dessert, ideaal voor de kerstperiode. Maar het is ook perfect geschikt voor een feestelijk ontbijt of als tussendoortje.

Bij granola denken we snel aan ons kommetje ochtendgeluk met yoghurt en fruit. Maar daarnaast is granola ook een leuke topping voor feestelijke en vaak iets lichtere desserts!

In de examenperiode maak ik het voor onze studenten. Op die manier probeer ik hen een toffe afwisseling aan voedzame snacks aan te bieden.

Dit recept voor een bessencompote met granola en dragon kan je als dessert, ontbijt of tussendoortje serveren. Het ziet er best gesofistikeerd uit, maar is vrij gemakkelijk te maken en biedt een toffe combinatie tussen een knapperige en zachte textuur.

Persoonlijk vind ik dit recept vooral een typisch eindejaarsrecept, maar in de zomermaanden kan je de cranberry's vervangen door rode bessen, waardoor het geheel een zomerse frisheid over zich krijgt.

 

 

Ingrediënten (4p)

  • 300g veenbessen (vers of diepvries)
  • het sap van 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels honing
  • 400g yoghurt (ontbijt) of mascarpone / pannacotta (dessert)
  • 4 eetlepels granola (#X vind ik het leukst in de winterperiode maar in principe kan elke smaak)
  • enkele verse dragonblaadjes

 

 

Hoe ga je te werk?

  • Doe de bessen met het sinaasappelsap in een steelpannetje en breng op een laag vuurtje tot de bessen barsten
  • Haal je pannetje van het vuur en roer er de honing door
  • zeef het bessenmengsel en hou de bessen apart
  • Kies 4 leuke glaasjes en vul deze met de yoghurt en het bessenmengsel (doe dit eventueel gelijktijdig voor een extra mooi visueel effect)
  • Decoreer elk glas met een eetlepel granola 
  • Voeg de cranberry's toe
  • Garneer met de verse dragonblaadjes

 

Bon Appetit Les Amis!

 

PS Ben je van plan om deze bessencompote met granola zelf ook eens te maken? Deel dan gerust jouw creatie op social media en inspireer op die manier ook andere foodies! Tag zeker onze account op Facebook of Instagram. Wij delen je bericht nadien bij onze volgers via de stories! Ik ben alvast heel erg benieuwd :-)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.