Shakshuka met groentenbouillon van Bouillon Herkules

Shakshuka met groentenbouillon van Bouillon Herkules

Een simpel gerechtje? Dat iedereen lust? Vol smaak? Liefst vegan? Shakshuka is the answer! Shakshuka is een eenpansgerecht uit het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten.

Het oorspronkelijke Ottomaanse gerecht (şakşuka) maakte men met gekookte groenten en gehakt. Pas later introduceerde men ook tomaat en peper, waardoor het steeds vaker een vegetarisch gerecht werd. De meest recente variant met gepocheerde eieren en een pittige tomatensaus, komt uit Tunesië. Hierop is dit recept met de groentenbouillon van Bouilon Herkules ook geïnspireerd. 

 

Wat heb je nodig?

  • 250 ml groentenbouillon Bouillon Herkules
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 15g verse koriander
  • 2 takjes platte peterselie
  • 6 tomaten
  • 175ml olijfolie
  • 4 tl rietsuiker
  • 1 tl oregano
  • 1 tl komijn
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout
  • 4 middelgrote eieren

 

Hoe ga je te werk?

  • Plet de knoflook, snij de uien in ringen en de paprika’s in repen. Hak de tomaten in grote stukken. Hak de helft van de koriander (de rest hou je achter voor garnering) en de takjes peterselie grof.

  • Rooster het komijnzaad in een grote koekenpan 2 min. op hoog vuur. Voeg de olie en uien toe en bak ze 5 min. Doe de paprika, suiker en kruiden (peterselie en koriander) in de pan en bak alles 5-10 min. op hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn.

  • Voeg de tomaten, het cayennepeper en een weinig zout en peper toe. Draai het vuur laag en laat de groenten 15 min. pruttelen. Voeg steeds wat bouillon toe tot het mengsel de consistentie heeft van pastasaus.

  • Maak vier holtes in het mengsel en breek in elke holte een ei. Bestrooi ze met zout en zet een deksel op de pan. Laat ze 10-12 min. op heel laag (belangrijk!) vuur staan tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi het gerecht met koriander en serveer meteen wanneer de shakshuka nog heet is.

 

Bon Appetit Les Amis!

 

bouillon-herkules-groentenbouillon

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.