Paasbroodje met de bakmix van HighFibe en Dukkah

  • Geplaatst op
  • Door Elke
  • Geplaatst in Brunch
  • 0
Paasbroodje met de bakmix van HighFibe en Dukkah

Op zoek naar een tof recept voor je Paasbrunch? Maar graag toch ook een tikkeltje gezond? Tussen al de chocolade door mag er weleens een low carb broodje tussenzitten, vond ik!

Dit recept werd speciaal voor Bon Appetit Les Amis ontwikkeld door foodblogster Patricia van Secretos Del Sur. Samen met haar man koesterde deze Belgische architecte dezelfde droom: verhuizen naar warmere oorden! Een droom die bij velen onder ons weleens leeft, maar 20 jaar geleden maakte dit duo hun droom waar! Sindsdien wonen en werken ze in hun geliefde Andalusië. Door het ruimte aanbod aan verse ingrediënten, pure kruiden en cosmopolitische recepten, groeide Patricia's mediterraanse levenswijze uit tot een ware foodblog. Op onze vraag stelde Patricia een aantal recepten samen voor Bon Appetit Les Amis, waarvan dit de eerste is. Gezien de locatie van Patricia hebben deze allemaal een mediterraanse toets! Verwacht je de komende maanden dus aan meer van deze zuiderse recepten! Neem zeker ook eens een kijkje op haar foodblog!

Voor het Paasbroodje gebruikte Patricia onze gezonde bakmix van HighFibe. Belegd met verse ingrediënten en op smaak gebracht met dukkah, een kruiden-noten mix van het Deense merk Mill & Mortar verheft dit gezonde broodje zich zowaar tot een zuiders taartje ... lekker én gezond dus!

 

Welke ingrediënten heb je nodig voor 8 Paasbroodjes?

 

Hoe ga je te werk?

 

We gaan eerst aan de slag met de broodmix.

  • Verwarm de oven vóór volgens de instructies op de verpakking. 
  • Voeg 4 eieren, 200ml water en een snuifje zout toe
  • Goed mengen met een lepel. De broodmix is een rijkdom aan noten en zaden en is daardoor zeer consistent. Dus verdeel met je handen het deeg in 8 delen
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak 8 platte broodjes (max 1 cm dik). Je kan ook een metalen kookring gebruiken om mooie gelijke cirkels te hebben, maar het mag gerust wat robuust zijn
  • Bak de broodjes
  • 10 minuten vooraleer ze gaar zijn doe je een rauw ei over elk broodje
  • Bak nog 10 min verder en laat nadien de oven nog even opstaan

 

Intussen werken we de topping van de broodjes af.

  • Snij de kerstomaatjes in blokjes, de paprika en olijven in ringetjes
  • Haal de broodjes uit de oven en garneer ze met de tomaat, paprika en olijven
  • Zet opnieuw een 5 minuutjes in de oven
  • Haal ze uit de oven, verkruimel er de feta overheen en bestrooi ze rijkelijk met de Dukkah kruiden-noten mengeling.

 

TIP: Met deze broodmix zou je een soort dunne pizzabodem kunnen maken en eveneens voorzien van groenten, feta en een eitje ... Het recept voor pizza met de bakmix van HighFibe vind je ook op onze blog!

 

Graag alle ingrediënten voor dit recept uit onze webshop samen bestellen? Met een klik op onderstaande knop krijg je ze allemaal op een rijtje:

 

bestelknop-ingrediënten

 

Bon Appetit Les Amis!

 

PS Van plan om dit Paasbroodje zelf te maken? Deel dan zeker jouw creatie op social media en inspireer op die manier ook andere foodies! Tag zeker onze account op Facebook of Instagram. Wij delen jouw creatie nadien bij onze volgers via de stories! Ik ben alvast heel erg benieuwd :-)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.