• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Rivsalt

Optimaal genieten van het kwaliteitsvolle Himalayazout? Dat doe je door zout te raspen! Rivsalt combineert daarmee een gastronomische techniek van topchefs met stijlvol Scandinavisch design.

Hoe is het Rivsalt ontstaan?

Rivsalt is het designerkind van de Zweedse designer Jens Sandringer. Toen hij dineerde in een Japans Teppanyaki restaurant, werd hij culinair verrast door het effect op de smaak wanneer je zout raspt. Deze unieke ervaring inspireerde de designer prompt tot een eigen ontwerp.  

Waarom zout raspen?

Om te beginnen start je bij het raspen van zout met een rots kwaliteitszout. Himalayazout is reeds langer gekend als een 'puur natuur' zout, dat 97% natriumchloride bevat en 3% natuurlijke mineralen. Door het zout tot een decoratiestukje te verheffen op de eettafel, geef je meteen een extra dimensie aan zout. Ieder kan zelf de hoeveelheid zout in het gerecht beslissen (vaak een bron van discussie!). Ook het zelf raspen van de zoutrots zorgt voor een speels element in het gastronomisch genieten. 

Merken