• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Café Labath

Koffie. Retro. Stijlvol. Warm. Sociaal. Vriendelijk. Gent. Welkom. Topkwaliteit. Uiteraard heb ik het over Café Labath, het lekkerste en gezelligste koffiehuis in Gent! Sinds begin 2016 mogen wij de koffieboontjes van Branderij Labath verdelen. En als Gentse ben ik natuurlijk extra fier! Gevestigd op de hoek van de Oude Houtlei en de Hoogstraat (prachtig hoekpand!) is koffiehuis Café Labath een must-visit tijdens een dagje Gent!

Hoe is Café Labath ontstaan?

Thomas was altijd al fan van lekkere koffie, maar als leraar aan een Gentse middelbare school bleef het lange tijd bij een hobby. Tot hij in 2010 besloot om full-time en volledig voor zijn passie te gaan. Ondertussen is de bekende zaak uitgegroeid tot een koffiebedrijf dat de hele productie van ‘tree to cup’ omvat.

Waarom kiezen voor een ‘direct trade’ aanpak?

Enkele maanden per jaar selecteert Thomas ‘single origin’ koffies op verschillende plantages in Latijns-Amerika. Op die manier kan hij de kosten voor Café Labath drukken en tegelijk de lokale boeren een faire prijs betalen. Het ‘fair trade’ label is er voorlopig nog niet, maar Café Labath past wel al de principes voor een correcte handel toe. De grootste uitdaging voor kleine boeren voor dit label is helaas niet alleen het proces zelf, dan wel de kost voor de ‘fair trade’ audits. Onze ‘direct trade’ koffie is een seizoensproduct, afkomstig van boerderijen (finca’s) uit afgelegen en ongerepte bergachtige streken. Zware industrie heeft er nog geen voet aan de grond gekregen, wat je in deze (h)eerlijke koffie zeker zal proeven.

Hoe gaat Café Labath te werk?

Na import worden de groene bonen verwerkt in de eigen koffiebranderij want elke koffie vergt een eigen aanpak. De koffiebranders van Café Labath bepalen het ideale brandprofiel, en zorgen ervoor dat de koffie in optimale versheid tot bij ons komt. Verschillende parameters hebben invloed op de uiteindelijke smaak van de koffie zoals: het microklimaat, de bodem, neerslag, de specifieke variëteit en de hoogte waarop de koffie groeit.

Welke koffiesoorten zijn er?

Uit het ‘direct trade’ gamma van Café Labath, selecteren wij telkens boontjes die zich ofwel specifiek lenen voor filterkoffie ofwel voor espresso. Zo geniet je steeds van een perfect kopje koffie! Café Labath kiest bewust om ‘single origin’ en liefst ook ‘single estate’ koffie’s te serveren. Op die manier krijgt het specifiek karakter van elke koffie de aandacht die het verdient. Gezien de afhankelijkheid van oogst en beschikbaarheid van de boontjes, zal ons gamma vaak variëren. Geniet 100% van deze koffie, die volgens de regels van de kunst en met veel liefde voor het vak gebrand is!

Geen producten gevonden...