Italiaanse fregola met pesto, rucola en kerstomaatjes

Italiaanse fregola met pesto, rucola en kerstomaatjes

Een heerlijk winters slaatje!

Intro

Je hebt zin in een slaatje maar vindt het toch nog even te koud? Dan kan een winters slaatje weleens deugd doen! Deze salade met fregola (Italiaanse bolletjespasta) maak je klaar in pakweg 17 minuutjes. Inderdaad, dat is net de gaartijd van de Italiaanse fregola ;-)

Ook heb je in principe maar 4 ingrediënten nodig. Instant happiness!

Maar wat is fregola eigenlijk? Dit leuke product is een bolletjesvormige pasta, oorspronkelijk uit Sardinië. De Italiaanse fregola van Rustichella d’abruzzo wordt nog steeds gemaakt volgens een ambachtelijk procédé uit 1924. De bolletjes worden gerold uit griesmeel van harde tarwe (durum). Je kan het dus vergelijken met couscous, maar dan zonder olijfolie. De meest gekende versie van fregola is de geroosterde versie: ‘fregola tostada’. Die is immers makkelijker te gebruiken in de keuken. Deze pasta werd na het drogen lichtjes geroosterd in de oven, wat ze een subtiele notensmaak geeft. Je zal zien dat sommige bolletjes door het roosteren ook iets donkerder van kleur zijn.

 

Wat heb je nodig voor dit recept (2 porties)?

  • 100g Italiaanse fregola (geroosterd)
  • een handjevol rucola (of andere sla volgens je voorkeur)
  • 5 eetlepels pesto (of maak deze eventueel zelf als je voldoende tijd hebt)
  • een 15-tal kerstomaatjes

 

Hoe maak je deze salade met fregola?

  • Kook de fregola volgens de productaanwijzing (+17 minuten)
  • Maak de rucola schoon
  • Snij de kerstomaatjes doormidden
  • Zodra de pasta gaar is: afgieten
  • Meng de pesto doorheen de fregola bolletjes
  • Voeg de halve kerstomaatjes toe en gebruik enkele om je kommetjes te decoreren

 

Bon Appetit Les Amis!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden