Zalm met gember en geroosterde sesamzaadjes

Zalm met gember en geroosterde sesamzaadjes

Zalm op Oosterse wijze? Die maak je toch met gember en geroosterde sesam!

Je houdt van zalm en experimenteert graag met smaken en kruiden? Dan is dit recept voor een gemarineerde zalm op Oosterse wijze een goed plan!

 

Wat heb je nodig?

  • 500g rauwe zalm
  • 50ml olijfolie
  • 2 eetlepels geroosterde sesamolie
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels Gimber
  • 3 teentjes knoflook, fijngeraspt
  • 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes


Hoe ga je te werk?

  • Bedek een bakplaat met alumuniumfolie en plaats er een ovenrooster bovenop
  • Meng goed de olijfolie, sesamolie, rijstazijn, sojasaus, Gimber en knoflook
  • Voeg de zalm toe aan de bereiding en stop alles in een goed gesloten plastic zakje
  • Laat afkoelen in de koelkast en marineer gedurende 30 minuten
  • Laat de grill in je oven voorverwarmen  
  • Haal de zalm uit het zakje en plaats op je bakrooster
  • Kruid met zout en peper en plaats het rooster vlak onder de grill
  • Laat 10 à 12 min bakken, afhankelijk van de dikte van de zalm
  • De zalm is klaar zodra hij een korstje krijgt en makkelijk uiteenvalt 
  • Haal de rooster uit je oven, bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en serveer meteen

 

Bon Appetit Les Amis!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden