Recept voor ceviche met zeebaars en avocado olie

Recept voor ceviche met zeebaars en avocado olie

Een origineel, fris gerecht waarmee je altijd scoort bij fijnproevers? Tot deze categorie behoort zeker ceviche: een traditioneel gerecht uit Zuid-Amerika, waarmee je vis laat garen door zuurtjes (citroen, limoen ... ).

Intro

Ik hou erg veel van lekker eten, dat wisten jullie al. Maar het meest wonderbaarlijke aan voedsel vind ik de transformaties die je kan creëren. Bijvoorbeeld het bakken van brood of gebak, het rijzen van deeg, fermentatie ... In dat rijtje hoort ook ceviche thuis. Hoe magnifiek is dit toch: je vis garen aan de hand van zuurtjes! Ik ben er helemaal weg van :-) Bovendien is het ook heel makkelijk te maken en een groot deel van het werk kan je rustig voorbereiden. 20 minuutjes voor het opdienen start je het gaarproces en hopsa: je tovert een pareltje op tafel terwijl je gezellig bijpraat met je gasten! Let wel op 1 ding wanneer je experimenteert met ceviche. Het aller, allerbelangrijkste: gebruik verse vis! Door je vis op deze manier te garen, vindt geen kook- of bakproces plaats. Dat betekent dat bacteriën niet automatisch gedood worden. Dat is doorgaans geen probleem, op voorwaarde dat je steeds verse vis gebruikt. 

 

Wat heb je nodig voor dit recept (4 porties)?

  • 600g (verse!) zeebaarsfilet
  • 2 limoenen
  • 2 rode uitjes
  • 1 rood pepertje
  • 2-3 lente-uitjes
  • 1dl avocado olie (eventueel de variant met limoen)
  • peper en zout

 

Hoe maak je deze ceviche met zeebaars en avocado olie?

  • pers de limoenen en bewaar het sap
  • snij de rode uitjes in ringen
  • snij het rode pepertje in heel kleine stukjes
  • hak de lente-uitjes in kleine stukjes
  • kruid stevig met peper en zout 
  • meng het geheel goed met de avocado olie
  • snij de vis in dunne plakjes en leg ze open in een aparte schotel
  • ingeval je dit vooraf maakt, kan je dit in de koelkast bewaren
  • 20 minuten voor het serveren: wrijf alle stukjes vis goed in met het oliemengsel; de stukjes vis moeten volledig bedekt zijn
  • laat het geheel 20 minuten garen in de koelkast
  • serveer!

 

Bon Appetit Les Amis!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden