Cheesecake met bodem van cacao granola

Cheesecake met bodem van cacao granola

Fan van cheesecake, maar dan graag op een originele manier? Dan is dit recept voor cheesecake met een bodem van granola zeker het proberen waard!

Intro

Zelf ben ik super fan van granola, dat wisten jullie al. Maar ik hou ook zooooo van cheesecake. Dus was een combinatie van beide een logische stap :-) Ik gebruik hiervoor uiteraard onze granola van I Just Love Breakfast. Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar de cacao granola. De smaak van cacao matcht namelijk heel goed met (room)kaas en leuk meegenomen: bij het bakken van je bodem geurt je woning héérlijk naar chocolade ;-). Maar in principe kan je eender welke granola gebruiken. 1 tip hierbij: gebruik geen granola met rozijnen of gedroogd fruit. Omdat de bodem nog eens kort in de oven gebakken wordt, riskeren deze anders te hard te worden. En nog een tip: begin op tijd aan dit recept, want de roomkaas en yoghurt moeten minimum 6h opstijven in de koelkast. Concreet kan je bijvoorbeeld je cheesecake 's avonds voorbereiden en de volgende dag pas afwerken.

 

Wat heb je nodig voor dit recept (8 stukken taart)?

  • springvorm (ik gebruikte 1 van 27cm diameter)
  • 200g cacao granola
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 4 eetlepels (gesmolten) boter
  • 230g roomkaas op kamertemperatuur (bvb Philadelphia original)
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • potje confituur van framboos en violet (zonder stukjes) met medium consistentie 

 

Hoe maak je deze cheesecake met granolabodem?

  • Verwarm je oven op 190°C
  • Hak de granola en rietsuiker in een keukenrobot tot je een mix hebt van grove stukken en fijn poeder
  • Meng de boter met het granola/suiker mengsel
  • Giet het mengsel in de springvorm en druk heel goed aan zodat de bodem helemaal bedekt is
  • Bak de bodem gedurende een 10-tal minuten op 190°C (of tot de granola goudbruin kleurt)
  • Laat vervolgens even afkoelen op een rooster
  • Klop intussen de roomkaas zacht (met de hand of met de mixer)
  • Voeg de Griekse yoghurt toe en de honing toe
  • Giet het kaas/yoghurt mengsel over de granolabodem en strijk glad met een spatel
  • Laat het geheel nu opstijven in de koelkast (min 6h of tot de kaas goed vast geworden is)
  • Giet +- 10cl confituur in een injectiespuit (verkrijgbaar bij de apotheker) of in een flesje met tuit voor de decoratie van cupcakes
  • Duw nu 'bolletjes' confituur op de cheesecake waarbij je de vorm van een 'slakkenhuis' volgt, dus aan de buitenkant beginnen en zo langzaam naar het binnen werken. Best is om de bolletjes niet te dicht aan te brengen en ongeveer te mikken op een oppervlakte van 1 vierkante cm. 
  • Neem nu een tandenstokertje en verbind alle bolletjes in 1 vloeiende beweging. Op die manier krijg je het effect van een 'touwtje' van hartjes :-)

 

 

Bon Appetit Les Amis!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden